2/25/2009

Drob de miel la cuptorul cu microunde

* O reteta ce se poate face daca ai un cuptor cu microunde si un blender (desi cu un robot cu optiunea de tocat carnea ati reduce considerabil din timpul de pregatire a carnii)

Ingrediente pentru 4 portii:

1 kg organe de miel (inima, rinichi, plamani, ficat, splina)
300 g carne tocata de pui
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde (eu n-am avut)
1 legatura patrunjel
1 legatura marar (eu am pus marar uscat)
2 oua (+1 pentru a unge drobul)
2 oua fierte
sare, piper boabe, foi de dafin, fulgi de chilli uscat rosu, cateva flii de ghimbir proaspat
50 ml ulei
prapur (eu nu am avut, insa daca aveti, ar strange foarte bine drobul si ar arata si mai bine)

Organele de miel se pun la fiert cu sare, piper boabe, cu foi de dafin si cu alte condimente, 2-3 felii de ghimbir, luandu-se tot timpul cu o paleta spuma formata. Cand cand sant gata, se scoate ghimbirul, organele se dau prin masina de tocat (eu le-am tocat, apoi le-am dat prin blender putin cate putin si am adaugat in jur de 50 ml ulei..a durat o eternitate, dar a trecut).
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si apoi se calesc bine si se amesteca cu organele tocate. Se mai pun 2 oua, patrunjelul si mararul tocat, precum si 200-300 g de carne de pui tocata.
Compozitia se imparte in doua parti, se pune in folie de aluminiu (eu am folosit 2 folii sa fiu sigura ca nu intra apa) si apoi se pune intr-un vas termorezistent (cu capac) iar imprejurul drobului se toarna apa. Se lasa 10 minute, apoi se mai adauga apa, daca e nevoie, si se mai lasa 7 min. la cuptorul cu microunde.
Cand e aproape gata, se scurge apa ramasa, se scoate din folie (se va manevra cu grija deoarece in acest moment este foarte delicat si se poate sfarama..oul si cele 5 minute fara folie, il vor face sa fie mai ferm) si se unge cu un ou batut peste tot si se mai lasa 5 min. Uleiul in exces va iesi din drob si astfel nu se va lipi in acele 5 minute.
Se lasa sa se raceasca si sa se inchege un pic mai bine.
Se poate servi cu salata si cartofi copti. (Am copt cartofii, am scobit miezul si l-am zdrobit, dupa care l-am amestecat cu unt, smantana, sare si branza ceddar portocalie si i-am umplut la loc. Sunt o bunatate!)

4 comentarii:

Iulia Sirbu Herbil spunea...

Esti fenomenala! Te iubesc pentru toate minunatiile prezentate aici! Bineinteles ca voi incerca...si eu! Iti multumesc!

MihaeRa spunea...

Iulia, m-ai lasat fara cuvinte!
Iti multumesc din suflet pentru acest mesaj cald!

Iulia Sirbu spunea...

Esti fenomenala! Te iubesc pentru toate minunatiile prezentate aici! Bineinteles ca voi incerca...si eu! Iti multumesc!

2na spunea...

folie de aluminiu in microunde?