5/05/2011

Biobunatati.ro wishlist



Am acceptat provocarea lansata de BioBunatati.ro pe 10 bloguri 
dragi lui, si anume sa ne alegem 2 produse de pe site-ul biobunatati.ro si sa spunem si de ce.
Eu am ales uleiul de migdale dulci, presat la rece, si unul din parfumurile Les Essences d`Amelie sub forma minunatului pandantiv care contine parfum solid 100% natural.
Vedeti mai jos de ce.

Am auzit multe despre uleiul de migdale dulci, care mai este si obtinut prin presarea la rece, cu precadere dupa ce mi-a fost trezit interesul cu privire la utilizarea lui, auzindu-l mentionat la o emisiune pe euforia tv, Dr Oz.
In acea emisiune erau invitate 3 femei extrem de frumoase, trecute de varsta de 45-50 de ani, foste modele internationale, care erau intrebate care este secretul frumusetii lor.
Una dintre ele, pacat ca nu mai imi aduc aminte cine, spunea ca secretul ei este: uleiul de migdale dulci, pe care-l foloseste atat pentru fata (demachiere, hranire), cat si pentru par, corp etc.
De atunci, acest ulei mi-a ramas in minte si ulterior i-am cautat cateva intrebuintari pe atotstiutorul Nea` Google.

Iata ce am gasit:

  • incetineste procesul de imbatranire a tegumentului, netezeste ridurile, reda stralucirea pielii, emolierea intensa si profunda a pielii.
  • bun pe post de demachiant, intrucat formula acestui ulei pare a fi foarte apropiata de cea a sebumului produs de pielea noastra si de aceea, este extrem de bine tolerat si absorbit.
  • de asemenea, pare sa fie potrivit pentru hidratarea oricarui tip de ten, in special pentru pielea excesiv de uscata si deshidratata, deoarece nu lasa acea pelicula grasa si pentru ca nu astupa porii.
  • pentru ca imbunatateste circulatia limfei si pentru ca este suficient de gras sa poata fi folosit la masaj, putand efectua cu spor miscarile necesare, iar la final complet absorbit, incat nu pateaza hainele.
  • hidrateaza si revigoreaza parul, intarindu-i radacinile cu doar cateva picaturi incalzite in palma si aplicate cu miscari usoare pe scalp.
  • poate inlocui cu succes creme de corp, mai ales in perioada sarcinii, cand corpul este predispus la vergeturi
  • este un bun antiinflamator si este recomandat pentru pielea usor iritata, combatand cu succes pruritul.
  • poate inlocui cu succes crema de maini sau de picioare aplicata inainte de culcare, lasand pielea complet hidratata.


Pandantivul parfum solid unicat 100% natural , unul din multele Les Essences d`Amelie, este obiectul care m-a bagat in boala de cand l-am vazut.

Iubesc ideea unui parfum pe care-l pot purta ca accesoriu vintage, mai ales pentru ca sunt genul foarte conservatoare.

Ma incanta ideea unui parfum 100% natural cu ingrediente pure, produs in Romania, mai ales pentru ca ma sperie cele 250 de chimicale continute de un parfum clasic (m-am socat cand am citit asta intr-un articol foarte interesant pe blogul soap mill ), pentru ca dupa ce am citit pe blogul Adelei Sirghie cum s-a intoxicat de la 2 fass-uri de parfum, nici nu are importanta marca, ceva s-a produs in mintea mea si inconstient am evitat sa mai folosesc orice parfum imi pica in mana.

Imi provoaca "imaginatia olfactiva" ideea acestui parfum solid cu uleiuri esentiale de iasomie, ylang-ylang, rozmarin si altele, cu atat mai mult cand stiu cate intrebuintari medicinale, dar si spirituale, au uleiurile esentiale din compozitia acestui parfum.

De exemplu, uleiul esential de ylang-ylang este considerat a fi potrivit pentru scaderea tensiunii arteriale si calmarea palpitatiilor, ajuta in tratarea anxietatii si furiei, (se spune ca este cel mai bun ulei esential pentru disparea furiei....deci scrie numele meu pe el :D), mai trateaza socul, frica deoarece contribuie la calmarea respiratiei accelerate; este util in tratarea depresiilor; este revigorant, erotic si euforic (cred ca daca aude iubi de efectele acestea, in fiecare seara cand el isi prepara cocktail-ul, pe mine ma va trimite in camera cu subinteles, daca nu se va duce chiar el sa aduca parfumelul Dianei si sa "se" pregateasca terenul. :))))
D.p.d.v. cosmetic este util in reglarea secretiei de sebum, calmarea pielii sensibile si echilibrarea tenului mixt.


Pentru greci şi romani, rozmarinul era sacru, simbol al memoriei, al învăţătorilor, al loialităţii şi al morţii. 
La nunţi şi ocazii importante de fiecare dată când se făceau jurăminte, se purtau mănunchiuri de rozmarin ca semn al încrederii şi statorniciei.
Se foloseşte pe scară largă în industria cosmetică în săpunuri, detergenţi, etc pentru a masca mirosul greu al chimicalelor din compoziţie dar şi la bucătărie. 
  1. Antiseptic bun, folosit într-un vaporizator împiedică răspândirea infecţiilor cu agenţi patogeni transmisibili pe calea aerului (previne apariţia mucegaiului)
  2. Tonic nervos, folosit cu succes de studenţi înaintea examenelor deoarece ajută la creşterea concentrării, sporeşte creativitatea şi întăreşte capacitatea de memorare
  3. Ajută la combaterea plictiselii (partea asta mi-a plăcut mult) Inhalaţi UE de rozmarin de fiecare dată când sunteţi plictisiţi şi obosiţi şi you’ll get fresh mental energy.

Particip cu aceasta postare la concursul de pe blogul Dianei: 
Totul despre aromaterapie.


Va pup cu drag,
Miha



17 comentarii:

Diana spunea...

Mult succes, scumpo ! :*

miha_loves_zaf spunea...

Multumesc frumos!!!! :*

Ionela Alexandra spunea...

successsss

DAN E spunea...

SUPER!

Lili Maya2008 spunea...

cred ca ai facut alegerea perfecta...succes

Marianlincu spunea...

Bafta multa pup

Carmencita1608 spunea...

nu am stiut de multiplele intrebuintari ale uleiului de migdale. multumim pentru info Miha.

Brindusa Aluculesei spunea...

IMi place mult ce faci ,bafta multa!

miha_loves_zaf spunea...

Cu drag! Va pup dragilor! :*

Anka Maxim spunea...

Nu cred ca puteai alege mai bine! Felicitari! Multumim pentru informatiile utile Miha!

Violeta Postolache spunea...

Foarte interesante informatiile despre uleiul de migdale,chiar nu mai auzisem de el.De pandativ ce sa mai spun e fenomenal ! Succes in concurs

Dn_zaharia spunea...

Bafta multa!!! Imi place pandativul !!!!!!!

Brindusa Aluculesei spunea...

Imi place mult ce faci tu si multa bafta ,oricum produsele prezentate de tine sunt foarte bune!

iulia spunea...

foarte interesant articolul, stiam cate ceva despre migdale, dar nu chiar atat de multe..sfaturi numai bune de urmat:))

Doroty0 spunea...

foarte interesant felicitari pt post

Roxana_lincu spunea...

Bafta multa iti doresc

Janet_janina spunea...

faci un lucru bun,prin a promova produsele bio,felicitari si sa ai succes!