7/19/2011

Sampon Bio reparator cu ceramide de Argan

Dupa cateva saptamani de cand am inceput sa folosesc acest
sampon bio reparator, revin cu review-ul acestuia.
Are 99% ingrediente de origine naturala.
0 parabeni, siliconi si nanoparticule (sfere microscopice de atomi de
carbon folosite ca antioxidanti).
Este potrivit unui par uscat, deteriorat si casant.
Eu am un par normal si relativ sanatos, deci nu a fost alegerea mea.
Este primit spre testare de la Cosmetica Bio, carora doresc sa le multumesc din suflet pentru generozitate.

 De cand l-am vazut, m-a incantat multitudinea de ingrediente obtinute din agricultura biologica, faptul ca ofera protectie contra UVeste un produs certificat Cosmebio de Ecocert Franta si indicatiile acestuia, desigur.







Descrierea samponului pe site-ul Cosmetica Bio:


"Samponul Bio reparator cu ceramide de Argan are o formula complexa cu ulei si ceramide de argan cu proprietati fortifiante, hranitoare, regenerante si restructurante, unt de karite, puternic hranitor, vitaminizant cu proprietati de reconstructie a fibrei capilare si protectie contra UV, apa florala de musetel, calmanta regeneranta si antiinflamatoare, imbogatita cu minerale si vit E antioxidanta, glicerina si emulsifianti de origine vegetala hidratanti emolienti si hranitori. Un sampon bio reparator ideal pentru parul uscat, deteriorat si casant. Samponul bio cu argan favorizeaza sanatatea capilara, fortifica hraneste si regenereaza firul de par. Parul va deveni suplu, stralucitor si matasos, isi va recapata forta si vitalitatea.

  • Ulei de Argan Bio - ulei rar si pretios cu  proprietati puternic regenerante, restructurante, hranitoare, protectoare si fortifiante atat pentru piele cat si pentru par. Secret de frumusete ancestral al femeilor berbere care isi hranesc, regenereaza, hidrateaza, vindeca si protejeaza pielea si parul de conditiile extreme desertice, cu acest minunat ulei de argan.
  • Ceramide de argan - derivate ale uleiului de argan, repara fibra capilara, inchide solzii si netezeste firul de par, fortifica, hidrateaza si reda parului aspectul matasos si satralucitor, protezeaza contra agresiunilor externe, previne aparatia mancarimilor si a matretii 
  • Unt de Karite (shea) Bio - hranitor, hidratant, regenerant si revitalizant tisular,untul de karite hraneste si hidrateaza la nivel optim pielea si fibra capilara, stimuleaza regenerarea, revitalizeaza pielea  si parul cu aspect tern, obosit, cicatrizant si dezinfectant cutanat, elimina micile probleme la nivelul scalpului, calmant, emolient si protector, calmeaza roseata si iritatiile, protejeaza pielea  si parul de factorii externi si de actiunea nefasta a UV
  • Apa florala de musetel Bio  -  cu proprietati deosebite antiinflamatoare, antiseptice, calmante, cicatrizante, antialergice si antipruriginoase (calmant al mancarimilor), calmeaza iritatiile si mancarimile, vindeca si regenereaza pielea si scalpul predispusa la inflamatii, alergii, eczeme si confera parului o stralucire si luminozitate aparte 
  • Minerale - compusi indispensabili proceselor, reactiilor si schimburilor la nicel celular, cu rol de a asigura integritatea si regenerarea tesutului cutanat si a fibrei capilare  
  • Glicerina - de origine vegetala, puternic hidratanta, emolienta si antiseptica, purifiaza, netezeste si hidrateaza optim pielea conferindu-i un aspect proaspat si fin  
  • Vitamina E - un antioxidant exceptional, aliat pretios contra radicalilor liberi a imbatranirii si ridarii premature a epidermei"  

Am inceput sa folosesc acest sampon exact in  ziua in care mergeam la festivitatea de absolvire a unei prietene, deci o zi mai deosebita. 
Mi-a placut foarte mult consistenta gelatinoasa a acestuia si faptul ca face destul de multa spuma.
Nu ma puteam opri din a-l mirosi. Ziceai ca am o lingurita de budinca de vanilie in mana. Cu greu, am directionat mana spre parul dornic de hidratare si de rasfat cu acest sampon si nu spre gura, care resimtea o pofta nebuna de a-l degusta. 

Dupa ce l-am aplicat pe parul umed, insistand cu un masaj scurt de 2-3 minute, l-am clatit cu apa din abundenta, l-am uscat cu feonul si m-a incantat rezultatul obtinut: par matasos, usor de descurcat. 
Nu conteneam sa imi trec degetele prin el. 

La prima utilizare, o singura schimbare am observat in comparatie cu Bed Head de la Tigi pentru volum si fara sulfiti, pe care il folosisem pana atunci, si anume ca nu mai aveam acel volum cu care ma obisnuisem la breton. Am fost stresata intreaga zi, mai ales ca nu obisnuiesc sa folosesc produse pentru stilizat, de obicei neavand nevoie de ele. 
Insa de la a doua folosire, nu am mai avut probleme cu acest aspect, deci m-am putut concentra si pe alte detalii.

Nu stiu de ce (in afara de faptul ca nu beau suficienta apa si poate nu mananc suficiente fructe), insa imi cade parul destul de mult.
Din acest punct de vedere nu am vazut nicio imbunatatire, folosind acest sampon Bio reparator. 
E adevarat ca uleiul de argan promite ca fortifica si regenereaza atat pielea scalpului, cat si parul, insa pana acum, parul imi continua sa cada in acelasi ritm.

Un alt lucru de care m-am lovit este ca mi-a reaparut (intr-o forma usoara) dermatita seboreica de la ceafa.
Desi untul de Karite si apa florala de musetel Bio promit sa elimine micile probleme ale scalpului si sa calmeze mancarimile, se pare ca la 2-3 zile de la spalare, mancarimile isi fac aparitia in cazul meu.
Mentionez ca nu am folosit nici macar o masca de par in paralel, intrucat am parul relativ scurt si nu am simtit nevoia. Singurul produs pe care il folosesc fiind un ser de la Gerovital Plant.

Mama, pe care am  rugat-o de-a lungul timpului sa-mi descrie aspectul pielii scalpului, mi-a spus ca zona respectiva pare o idee mai inchisa decat restul si mai ingrosata. 
Imi pusesem mari sperante in acest sampon, mai ales ca iritantii ar trebui sa fie in cantitati infime, insa nu m-a ajutat foarte mult in sensurile amintite mai sus.

In schimb, imi place faptul ca nu am facut matreata (de obicei se intampla ca atunci cand schimb samponul sa mai fac ), insa de aceasta data parul este curat, stralucitor si matasos. Chiar am primit complimente in legatura cu aspectul lui sanatos, de cand folosesc acest sampon. :)

Daca voi nu va confruntati cu cele cateva probleme ale parului meu si va intereseaza sa-l achizitionati, il puteti gasi aici la pretul de 37,90 ron, cantitatea 300 ml.

Va pup cu drag! :*

1 comentarii:

Mirela Covaliu spunea...

Ati incercat vreodata acest sampon Bio?

http://drhuldaclark.ro/articol/Igiena_corporala/Sapun-Sampon-Gel_de_dus/Sampon_nutritiv_Sanctum-643.html