6/15/2009

Pui tailandez (cu sos din lapte de nuca de cocos)


Ingrediente (4 portii):

1 l-ta chimion

1 l-ta seminte de mustar

1 l-ta seminte de coriandru (nu am avut)

1 l-ta turmeric

1 chili rosu, tocat marunt

1 lingura de ghimbir

2 catei de usturoi, tocati marunt

125 ml smantana

8 pulpe de pui, fara piele (eu am folosit ciocanele)

2 linguri de ulei de nuca (eu am folosit ulei normal)

1 ceapa, tocata marunt

200 ml lapte de nuca de cocos

sare, piper

4 linguri coriandru proaspat tocat (eu am folosit patrunjel)

2 cepe verzi, taiat fasii sau oblic pentru ornat

orez tailandez, proaspat gatit, pentru servire (eu am folosit orez japonez)


Se incinge wok-ul si se adauga semintele de chimion, semintele de mustar si cele de coriandru, lasandu-se pe foc mediu pana incep sa sara semintele.

Se adauga turmericul si se lasa putin la racit.

Se piseaza in mojar sau se macina in mixer special.

Intr-un bol se amesteca chili, ghimbirul, usturoiul, smantana si condimentele macinate.

Se pun pulpele intr-o farfurie intinsa si se pune pasta de condimente peste ele.

Se pune wok-ul pe foc mare, se adauga uleiul, si cand se incinge si se pune ceapa, amestecand pana devine maronie.

Se adauga puiul cu pasta de condimente si se lasa 6 min., amestecand ocazional. Se adauga laptele de nuca de cocos si se condimenteaza de sare si piper.

Se lasa inca 20 de min. sau pana se face puiul, pe foc mic.

La final, se adauga coriandru tocat, se orneaza cu fasiile subtiri de ceapa verde si se serveste imediat cu orez proaspat fiert.

0 comentarii: