6/11/2011

Nature&Beauty/ Natura si frumusete


Sa va povestesc cum am dat peste Gabriela Popescu
si ale ei produse naturale minunate de aici:


Ei bine, obisnuind sa particip la diverse concursuri prin blogosfera,
am ajuns si pe site-ul manie.ro, pe care  se promoveaza saptamanal produsele handmade.

De indata ce am vazut prezentarea produselor, opere de arta nu alta, i-am vizitat blogul Gabrielei Popescu si am decis s-o contactez si s-o rog sa-mi permita sa incerc cateva mostre din minunatiile ei.
Am ales sa incerc cafea dementa si sapunul "orange", precum si deodorantul stick natural.

Mostrele de sapunuri au cantarit in jur de 50 de g, iar cea de deodorant 22g, suficient cat sa-mi dau seama daca-mi plac, mai ales ca de la experienta cu sapunul de Alep de care v-am povestit aici, evitam sa mai cumpar produse naturale full-size.

Va pot spune ca m-am indragostit iremediabil de unul dintre sapunuri: cafea dementa.

Este sapunul perfect din punctul meu de vedere.
Lasand laoparte prima impresie, care in afara mirosului, nu-mi spunea nimic altceva decat ca vad prea mult zat de cafea, ei bine, dupa prima folosire, mi-am dat seama ca mirosul de menta imi trezeste toate simturile si-mi place!!!
Face multa spuma and love it, desi pe de alta parte, s-ar putea sa se consume mai repede decat alte sapunuri (va voi tine la curent in legatura cu acest aspect), insa vi-l recomand cu drag.

Descrierea Gabrielei:
"Un săpun proaspăt, revigorant şi energizant, cu ulei esenţial de mentă pentru un efect calmant si inaltator şi cafea măcinată, având un puternic efect exfoliant. Este indicat pentru piele normala si grasa.
 Conţine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, infuzie de cafea 100% arabica, cafea macinata si ulei esential de menta.
 Cofeina din cafea contine foarte multi antioxidanti, are un puternic efect de eliminare a grasimii si a excesului de apa din tesuturi, diminuand astfel aspectul de coaja de portocala. Cofeina este un ingredient de baza in tratamentele anticelulitice.
In acelasi timp, cafeaua macinata din sapun exfoliaza foarte bine pielea, eliminand celulele moarte de la suprafata acesteia.
 Uleiul esential de menta are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritual si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala. Este utilizat in tratarea dermatitelor si durerilor musculare. Are un efect răcoritor asupra pielii; hrăneşte pielea ternă, conferindu-i luminozitate.
 Tonifică şi revigorează pielea, lăsând-o suplă şi catifelată, iar uleiul esenţial de mentă, prin proprietăţile sale antiseptice, conferă vitalitate, energie şi optimism. Este perfect după o zi grea de muncă."


Acest sapun este o varianta foarte rapida si naturala de scrub.
O destul de lunga perioada de timp mi-am facut saptamanal scrub din zat de cafea cu cateva linguri de ulei de masline, doar ca era destul de messy si pierdeam vreo 20 de min. facand si masaj etc.
Acum am combinat dusul cu exfolierea in doar 5 min., cat este recomandata durata unui dus ca sa nu usuce pielea, si il folosesc o data la doua zile.

In cealalta zi, folosesc sapunul "orange", a carui culoare imi place tare mult.
Imi incanta privirea.
Are si un miros subtil de ulei esential de portocala si face la fel de multa spuma ca si cafeaua dementa.
Mi-a placut tare mult prima impresie cu feliuta de portocala uscata pe post de decor.

Descrierea Gabrielei:

"Un sapun foarte emolient si hidratant destinat pielii uscate – cu un miros fresh de portocala si rozmarin.
Conţine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ulei de galbenele, felii de portocala si ulei esential de portocala si rozmarin.

Uleiul de galbenele este un macerat de flori de galbenele in ulei de masline, ulei ce nu afecteaza proprietatile specifice ale galbenelei ci, le conserva.
Este recomandat ingrijirii tenului sensibil, hipersensibil, cu roseata sau cuperozic pentru proprietatile calmante, de catifelare si tonifiere.
Uleiul esential de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator, si energizant decat sedativ. Mirosul sau placut este benefic in stres, tensiune nervoasa, dureri de cap, oboseala. Opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, are  proprietati antiinflamatorii, antiseptice si are rol calmant
Uleiul esential de rozmarin este folosit în tratamentul celulitei şi este ideal pentru tenul acneic sau gras, redând fermitatea pielii."

In ce priveste deodorantul natural (draga de Gabriela i-a adaugat si cateva picaturi de ulei esential de portocala pentru ca am mentionat fugitiv ca tare mi-as dori unul cu arome de portocala, tangerine sau lamaie pentru prospetimea aromelor acestor uleiuri esentiale, care, pare-se tind sa se evapore mai repede decat celelalte) pot sa va spun ca daca efortul este minim, tinde sa se mentina prospetimea in jur de 6-7 ore, insa daca este foarte cald afara si mai si desfasuram activitati istovitoare, durata se micsoreaza la jumatate.
Venind intr-un borcanel de plastic (ca doar e mostra), m-am folosit de o spatula de la inghetata si am intins deodorantul cu degetele.
Dar voi, daca veti achizitiona produsul full-size, nu veti fi nevoite sa faceti la fel.
De indata ce produsul intra in contact cu caldura pielii, particulele de la ceara de albine se topesc si zona ramane extrem de hidratata si uscata.
Mi-am rugat mama si prietena sa isi dea cu parerea la 2-3 ore de la aplicare si imi spuneau ca inca simteau un iz proaspat de portocale.

Ingredientele acestui deodorant sunt: unt de cacao, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, amidon, ceara de albine si ulei esential de pin.

Asa arata produsul full-size!



Deocamdata este singurul deodorant natural incercat si nu pot face comparatie, insa ma bucur ca nu contine aluminiu, responsabilul pentru formarea nodulilor la san sau la subrat.
Intentionez sa mai incerc un deo roll-on cu piatra de alaun si bicarbonat si unul cu lavanda, ambele zarite online.


Daca va doriti si voi sa incercati produsele Gabrielei, are la vanzare AICI si mostre, so go for it!
Insa am eu o presimtire ca veti colabora cu ea pe termen lung intrucat produsele ei naturale creeaza dependenta! ^^

Va pup cu drag! :*
O seara placuta!  

2 comentarii:

Laurita spunea...

eu sunt dementa dupa cafea, si implicit produsele cu cafea sunt printre favoritele mele (momentan am un sapunel cu cafea si scortisoara ). eu din decembrie anul trecut folosesc doar sapunuri handmade, sunt super multumita de ele (jovis, luthelo, kabea,nedeia,reverto ), nu mai folosesc gel de dus si nici sampon traditional din comert, decat daca raman fara :). , iar zatul de la cafea il folosesc ca si scrub la fiecare baie...demential. de nature&beauty am aflat si eu de curand..sper sa am ocazia sa pot incerca sapunelele...chiar mi-a facut cu ochiul savoarea cafelei. deodorant natural inca nu am incercat, insa stiu ca nu dureaza ff mult, dar ce am citit se pare ca fetele sunt multumite, si unde nu mai pui ca  sunt lipsite de aluminiu and stuff:)
.mersi miha de informatii::):)

MihaeRa spunea...

@26871e5fcc698187143abd36b0fa2097:disqus si mie-mi plac mult sapunurile cu cafea, chiar daca cafea nu prea mai beau..f. rar un capuccino...
Nu am incercat niciunul din sapunurile naturale enumerate de tine...dar ce folosesti pe post de gel de dus si sampon?
Eu am citit ieri de inca un deodorant natural...cu vanilie de la lia delicii doar ca nu-l gasesc la vanzare...:-/
As tot incerca sa stiu sa fac si eu comparatie cand e vorba de produse naturale..pup :*