6/04/2011

Sapunul de Alep

Acum mult timp, nu retin daca mai mult de un an, am citit pe
blogul Laurei Adamache, mai exact AICI, despre sapunul de Alep.
A fost prima mea incercare de a trece pe produse naturale.
Si cum am auzit ca este multifunctional, am decis sa-l cumpar.
Tot la ea pe blog am gasit si de unde il pot achizitiona.
Asa ca l-am gasit pe Eco-baby.ro si am comandat vreo 6 sapunuri pentru mine si prietenele mele, varianta perfecta pentru a imparti taxele postale.

Am ales varianta care continea 87% ulei de masline si 8% ulei de dafin.


Iata descrierea lui pe site-ul mai sus mentionat, eco-baby.ro .


"In fiecare an la Alep, in decembrie, cind uleiul de masline este extras, sapunul de Alep este fabricat dupa o metoda artizanala milenara.
Maiestrii sapunari amesteca uleiul de masline cu apa si soda naturala din sare de mare.
Dupa 24 de ore de fierbere in cazane de alama, pasta este turnata pe pinze, racita si decupata manual.
Cuburile de sapun sunt montate in turnuri pentru o perioada de 9 luni de uscare si maturizare la aer liber sub cupolele sapunariei noastre.

Dafinul este legendar prin calitatile sale medicinale. Uleiul de Dafin mai poarta si numele de \"unt de dafin\".Frunzele de dafin sunt uscate încet, dupa ce sunt culese, ferite de soare, pentru a retine uleiul aromat.
Acest ulei are actiune hiperemianta(stimulare circulatorie) si antibacteriana. Intra in compozitia cremelor ce se aplica pe furuncule si abcese.

Acest sapun restabileste pelicula hidrolipidica de protectie a pielii având un efect antiseptic si dezinfectant.
Respecta pielea sensibila si poate fi folosit de intreaga familie.

Cub de sapun de 200g

Compozitie: 87% ulei de masline, 8% ulei de Dafin, 4% apa, 1% soda naturala din sare de mare.

Produs netestat pe animale."


Din cele 6 bucati, 3 bucati au fost pentru mine si mami meu.
Neinspirata decizie. Veti vedea in continuare de ce.

Urmand sfatul Laurei, am inceput sa-l folosesc atat in ritualul meu zilnic de spalare pe fata, cat si pe corp si pe par.
De la prima spalare pe piele, am constat ca pielea imi devine extrem de aspra si uscata.
Am continuat sa-l mai folosesc inca 2-3 zile, insa problema era aceeasi.

M-am consolat cu gandul ca macar la par imi va face bine si ma va scapa de problema grava la acel moment, de cadere la modul ingrijorator a parului.
Timp de o luna, l-am folosit pe par, observand o mica schimbare in bine, si anume numarul firelor cazute si adunate in sita de la cada parea redus.
In acest timp, prietena mea deja renuntase la folosirea lui.
De la primele spalari a observat ca a facut matreata si s-a declarat dezamagita de el.
La o luna de folosire a acestui sapun, am observat si eu ca incepusem sa fac matreata si am renuntat sa-l mai folosesc, punandu-l la pastrare intr-o sapuniera.
Ca si o paranteza, acum am o problema la ceafa cu o eczema, dermatita pare-se si tare mi-ar placea sa incerc sampoanele dermatologice de pe zenit.ro cu ulei de migdale sau cu extract de urzica si, daca tot sunt pe site, as incerca si lacurile de unghii mini dreamsicle, hunk of burning love and epicurian, toate niste nuante delicioase. :X Stop me now! :))

Dar revenind la sapunul de alep, spor as fi avut la el, mai ales ca s-a consumat foarte putin din el in acea luna, insa tot degeaba, daca nu mi-a placut. :(




Pe cele neincepute, le-am pus in dulap, sa tina moliile la distanta :)), asa cum sugera si Laura.
Nu stiu sa va spun daca a functionat, insa nu am observat vreun defect aparut intre timp, hainelor mele, desi invazie de molii mai avem din cand in cand. :">

Azi, ramanand fara sapun in sapuniera de deasupra chiuvetei, l-am redescoperit si l-am folosit la spalarea catorva rufe puse la inmuiat in lighean, peste noapte. :))

Nu m-ar fi deranjat, daca as fi luat o singura bucata, insa m-am lacomit si m-a cam afectat la buzunar, intr-un mod neproductiv.

De atunci sunt reticenta la anumite produse naturale,
insa acum cateva zile, am dat peste blogul Gabrielei: Nature &Beauty.
O sa va spun intr-o postare viitoare, parerea mea legata de niste mostre ale produselor regasite in magazinul ei de pe Breslo, de care sunt placut surprinsa.

Va pup cu drag! :*

8 comentarii:

Haine Si Accesorii spunea...

 Si eu urasc sa cumpar ceva si sa am probleme, eu am scalpul extrem de sensibil si fac matreata repede. Singurul sampon care a reusit sa ma ajute sa scap de aceasta problema a fost Clear... :)

MooNy214 spunea...

Pentru dermatita ta iti reomand Selsun Blue. Nu are nici un fel de iritanti sau ingrediente periculoase, dar scapi de efectele dermatite in cateva spalari.

MihaeRa spunea...

@9b6b1de987f0f4e3302212a657582583:disqus  , multumesc frumos de sugestie.
O sa ma documentez in privinta lui.
Este o problema cu care ma confrunt de la aplicarea unei vopsele din comert. De atunci, la 2 zile dupa ce ma spal pe cap, am niste accese de prurit...si zona cica este rosie, indiferent de moment. :(

Multumesc inca o data pentru vizita si sugestie. :*

IoanaR spunea...

 Eu as putea spune contrariul despre sapunul de Alep, m-am indragostit de el. Am folosit cu 15% dafin, pentru par si pentru fata. Pielea a devenit dupa cateva spalari foarte fina si matasoasa, atat de evident ca o prietena si dentista m-au intrebat ce tratament am facut!  Sa nu fi fost sapunul de calitate sau concentratia de dafin prea mica la cel pe care l-ai folosit?

Nicol_cren spunea...

Draga Mihaela,

Calitatile recunoscute ale Sapunului de Alep in lupta impotriva psoriazis-ului, eczemelor, acnei, sunt panaceul Uleiului de Laur continut in acest sapun. Studiile recente efectuate asupra acestui Ulei subliniaza efectele incontestabile ale acestuia inclusiv in prevenirea melanomului uman (cancerului de piele).
Poate ar trebui sa incerci un sapun de alep, in care Uleiul de Laur sa provina din culturi organice si mai ales cu o concentratie mai mare in Ulei de Laur. www.eco-mami.ro. Sapunul de pe acest site este chiar certificat BIO de catre Ecocert Franta. Insa, in mod clar fiecare din noi ne descoperim compatibilitati sau incompatibilitati cu anumite produse.

Mihai Steff spunea...

Nu cred ca acest sapunul este potrivit pt. tipul tau de piele, de aceea nu ai avut parte de rezultate pozitive. Iti recomand cu caldura sa incerci unul din sapunurile 100% naturale www.soapbyamelie.com, eventual poti lasa mesaj pe pagina de facebook pt. mostre.

O zi buna!
 Claudia

Mihai Steff spunea...

 Buna Miha,

Cred ca sapunul pe care l-ai folosit nu se potrivea tipului tau de ten. Iti recomand cu caldura sa incerci sapunurile 100% naturale marca www.soapbyamelie.com, eventual lasa mesaj pe pagina de FB si primesti mostre.

Mi-ar face placere sa vad review-ul tau dupa aceea.

   O zi buna!
Mihai Stefanescu

Denis spunea...

Am sa certific si eu calitatile sapunului de Alep, dupa ce m-am pacalit singur si am cumparat initial cu doar 12 la suta ulei de dafin. Nu era cine stie ce calitate, pielea se cam usca. In schimb am scapat de matrata si cosuri, dupa ce intr-o prima etapa am observat o intensificare a acestora si era cat pe ce sa renunt, dar cum sapunul se consuma greu, am insistat, deoarece fiind natural nu avea cum sa provoace daune mai mari decat un sapun din comert, plin de chimicale. In schimb am comandat cu o cantitate mai mare de ulei de dafin, de la 35 la suta la 55 la suta si rezultatul a fost peste asteptari. In concluzie, testul se face cu sapunul cu cea mai mare cantitate de ulei de dafin. O sa observati ca pielea nu se mai usuca si cu adevarat este un sapun bun. Cu mai putin de 20 la suta ulei de dafin in compozitie, puteti spala ce doriti, dar nu il utilizati la ingrijirea corpului!