5/16/2009

Curry de cartofi cu spanac (curried potatoes with spinach)


Ingrediente:
300 g cartofi
450 g spanac
4 rosii
1 ceapa taiata marunt
2-3 catei usturoi
1 ardei gras rosu taiat marunt
1/2 - 1 ardei verde iute (sau dupa gust)
1 l-ta chimen
1 l-ta coriandru macinat sau garam masala
1/2 l-ta turmeric
200-300 ml apa
2-3 linguri ulei

sare si piper, dupa gust

Se prajeste chimenul ptr 30 sec., se pune uleiul si cartofii si se calesc ptr 3-5 min. sau pana devin cartofii aurii.
Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul gras si cel iute si se calesc pana ceapa se inmoaie si devine lucioasa.
Se presara coriandru si turmericul si se mai lasa 2 min.
Se adauga rosiile taiate cuburi si 200 ml apa si se lasa 10-15 min. sau pana se inmoaie cartofii.
Apoi se condimenteaza cu sare si piper, se adauga spanacul, 50 ml apa (daca mai e nevoie) si se mai lasa cateva minute pana se patrunde spanacul.
*Este o garnitura potrivita pentru diverse curry-uri cu carne sau ca atare, la pranz sau cina.


0 comentarii: