5/16/2009

Nikujyaga (mancare de carne de vita cu cartofi)


Ingrediente (3-4 portii):

225 g carne de vita taiata felii f. subtiri si de lungimi de 3 cm

4 cartofi (cei potriviti taiati in 4 buc., iar cei mari in 12 buc.)

1 ceapa, taiata pestisori

100 g morcov, taiat cuburi

1/2 pachet de taitei shirataki gata fierti(shirataki noodles) (eu nu am avut)

1 borcan de 500 g de pastai subtiri gata fierte

2 1/2 cani de supa dashi

2 linguri mirin

2 linguri zahar

4 linguri sos de soia

1 lingura ulei

Intr-o tigaie/ oala adanca se incinge o lingura de ulei si se soteaza feliile de vita pe foc mare.

Se adauga ceapa, morcovul, cartofii si taiteii shirataki si se soteaza impreuna.

Se toarna supa dashi (un plic de dashi cu 2 cani de apa) si se aduce la punctul de fierbe, dupa care se da focul spre minim si se ia spuma formata.
Se lasa la fiert pana sunt fierti cartofii.

Se adauga zaharul si mirinul, se mai fierbe 5 min. si se adauga sosul de soia si pastaile fierte, iar dupa 3 min. se opreste focul si se serveste.




7 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Chiar imi era dor de o fasole verfe pastai chiar si fara carne. Multumesc de idee.

Daniela spunea...

Miha, la mine te asteapta frumoase premii. Pupici si o zi buna !

Miha spunea...

Geanina, cu mare placere! Te pupik si numai bine!

Miha spunea...

Daniela, multumesc tare frumos pentru multele si minunatele premii!!! O zi deosebita si tie! Pupik!

Anonim spunea...

FFFFF buuuuuna. O gatesc destul de des!!!
Ramona

Miha spunea...

Daniela, multumesc tare frumos pentru multele si minunatele premii!!! O zi deosebita si tie! Pupik!

Geanina Codita spunea...

Chiar imi era dor de o fasole verfe pastai chiar si fara carne. Multumesc de idee.