5/12/2009

Chicken curry si jheera rice


Ingrediente (2 portii):

1/2 piept pui taiat bucatele mici

1 ceapa tocata marunt

2 catei de usturoi pisati

1 bucata ghimbir taiata fideluta

100 ml iaurt sau 2 linguri de smantana

1 rosie mare decojita

1 lingura pasta de tomate

1/2 cana apa

2 linguri de ulei

patrunjel

ptr marinata:

un praf de condiment chicken curry

suc lamaie

ghimbir+usturoi ras

Se freaca puiul cu condimentul pentu chicken curry, cu o combinatie de ghimbir si usturoi ras si suc de lamaie si se lasa peste seara sau macar o ora.

Se incing 2 linguri de ulei, se calesc ceapa, usuroiul si ghimbirul 3 min., apoi se adauga puiul marinat, apa, pasta de tomate si se lasa pe foc 1o-15 min., acoperit.

Apoi se adauga rosia taiata cubulete, iaurtul sau smantana si se mai lasa 10 min. pe foc.

Se serveste presarat cu patrunjel tocat si cu jheera rice.

Jheera rice:

1 1/2 canita orez basmati

o ceapa

2 lingurite chimion

sare

2-3 linguri ulei

Se fierbe orezul cu 3 canite de apa, apoi se spala cu un jet de apa rece.

Se incinge uleiul, se caleste ceapa, se adauga chimionul, apoi orezul si 1 canita apa si se lasa pana scade apa.

3 comentarii:

APRIL spunea...

Misto reteta.Ma bucur ca ai scris-o caci sunt f tentata sa o incerc.Am o intrebare insa:de unde cumperi chimion?Sau cum ii zice in japoneza,in cazul in care il cumperi din magazinele lor.Multumesc.

Miha spunea...

Ms, April! La chimion ii spune cumin seed (クミンシード). Eu zic ca ar trebui sa gasesti in magazinele yamaya;).

Miha spunea...

Ms, April! La chimion ii spune cumin seed (クミンシード). Eu zic ca ar trebui sa gasesti in magazinele yamaya;).