5/16/2009

Oyakodon (Orez cu pui si ou)


Ingrediente (4 portii):

4 boluri de orez fiert

340 g piept sau de coapse/ pulpe de pui

1 ceapa

1 si 2/3 cana de supa (dashi)

7 linguri sos de soia

4 linguri mirin

3 linguri zahar

4 oua

Orezul se fierbe. (3 canite de orez se spala foarte bine, se lasa 30 de min. in apa, iar apoi se fierb in 4 canite de apa, pana scade apa, dupa care se lasa acoperit inca 10-15 min.)

Puiul se taie in bucatele mici (bite-size).

Ceapa se curata si se taie pestisori.

Supa (un plic de dashi si 2 cani de apa) se pune la incalzit si se adauga sosul de soia, mirinul si zaharul.

Dupa ce dau in clocot, se adauga puiul si se lasa 10 min. la fiert.

Apoi se adauga feliile de ceapa si se mai lasa cateva minute.

Separat, se bat ouale intr-un bol. Se da focul tare si se toarna ouale peste pui si ceapa, se da focul la minim si se acopera. Dupa 2 min. se opreste focul.

Se serveste punandu-se orezul intr-un bol adanc, peste care se pune 1/4 din compozitia de pui cu ou.




1 comentarii:

Ionic1975a spunea...

vad ca si tie-ti plac cele asiatice...
tre' sa recunoastem, ce-i a lor...eu nu ma pricep asa de tare la gatit dar comand de la ei...
mancare japoneza, sushi
mancare chinezeasca..