3/15/2010

Ciulama cu piept de curcan si ciuperci



Ingrediente (4 portii):

500g piept de curcan
500 g ciuperci
1 ceapa taiata julliene
100 ml vin alb
50 ml ulei
25g unt
1 lg. ghimbir
5-6 catei usturoi
1-2 lg. faina sau amidon de porumb
marar
sare, piper, boabe de piper, foi de dafin, fulgi de chili uscat, boia dulce, nucsoara


1. Se spala carnea de curcan, se pune 1h la marinat cu sare, piper, boia, 1 lg. ghimbir ras si 1 lg. usturoi ras.

2.Se pune carnea de curcan la fiert cu apa cat o palma deasupra ei. Se pune sare, piper, fulgii de chili uscat, cateva boabe de piper, cateva feliute de usturoi, vinul alb si 2-3 lg. de ulei. Se fierbe pana se fierbe ff. bine. Se pastreaza zeama in care a fiert.

3.Se spala ciupercile (eu am fol. champignon), se curata, se oparesc cateva min. in apa cu sare si apoi se strecoara.

4. Se pune untul intr-o tigaie incinsa, se pun ciupercile si se soteaza cateva min. Se dau deoparte.

5 In aceeasi tigaie in care s-au sotat ciupercile, se pun 2-3 lg. ulei, se pune ceapa taiata julienne si se calesc pana devine sticloasa.

6.Se adauga ciupercile calite la pct. 4, se mai pun 1-2 lg.de faina, se amesteca bine si apoi se adauga cateva polonice din zeama ramasa la pct. 2 . Se pune capacul, lasandu-se sa fiarba 15 min.

7. Carnea fiarta de curcan de la pct. 2, se taie bucatele mici si se adauga langa ceapa si ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

8. Se mai lasa la fiert vreo 10 min., iar la final, dupa ce se opreste focul, se pune mararul si 1-2 catei de usturoi rasi.
Se serveste cu pofta cu mamaliguta fierbinte.


8 comentarii:

ana .araki spunea...

mmmm...arata tare bine ,,nu prea am mancat eu curcan la viata mea dar trebuie sa fie delicios!

m.t. spunea...

Atata timp cat il fierbi bine cu ce trebuie ca sa nu mai fie atoasa carnea, sigur iti va placea! Noi am tot papat carne de curcan ca am primit unul de la tara;))..

sarah spunea...

yummy arata.parca simt miros...e clar curand iau halatul si la balamuc cu mine.pupici

m.t. spunea...

Sarah, chiar mirosea bine..hihi.. pupici!

julia spunea...

MMMMmmmm a ajuns mirosul pina in Tokyo.Felicitari!Cu asemenea delicii cum de reusesti sa te mentii...(trasa prin inel)?

m.t. spunea...

Julia, nu stiu cat ma mentin si cat is trasa eu prin inel, mai ales zilele astea, cand nu fac mai deloc miscare, dar incerc macar sa ma abtin cat de cat de la a papa chiar tot ce-mi pofteste inimioara..
Pupici!

julia spunea...

MMMMmmmm a ajuns mirosul pina in Tokyo.Felicitari!Cu asemenea delicii cum de reusesti sa te mentii...(trasa prin inel)?

ana .araki spunea...

mmmm...arata tare bine ,,nu prea am mancat eu curcan la viata mea dar trebuie sa fie delicios!