3/28/2010

Medalioane de rechin cu garnitura de orez





Ingrediente 4 portii:

4 medalioane de rechin
100 ml lapte
3 catei de usturoi taiat feliute
3 feliute de ghimbir
2 linguri ulei
2 linguri vin alb
1 lingurita miere sau zahar
sare, piper

1. Se spala pestele, se condimenteaza cu sare, piper si se pune pentru cateva ore in lapte.

2. Se incinge tigaia, se pune uleiul, se calesc feliile de usturoi si de ghimbir, se pun medalioanele, mierea si vinul alb si se lasa in jur de 10 min., intorcandu-se pe ambele parti pana se patrunde bine., dar sa ramana totusi fraged.


Orez basmati cu turmeric (curcuma):
* foarte deliciooos
(4 portii)

1 cana de orez basmati (cana are 250 ml)
1,5 cani supa de legume sau de pui sau chiar apa
25g unt
o ceapa mica tocata marunt
1 catel usturoi tocat
cativa fulgi de chili uscat rosu
1 l-ta chimion
1 l-ta turmeric (curcuma)
1/4 l-ta coriandru (eu am avut pudra)
cateva cuisoare
un praf de scortisoara
sare, piper

Ptr. servire:
coriandru proaspat (eu nu am avut)
rosii feliate
rondele de ceapa (eu am folosit rondele de praz)

1 Se spala orezul bine si se lasa la scurs.

2. Se pune jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, se pun fulgii de chili, chimionul si dupa
1 min., se adauga si ceapa si usturoiul.

3. Dupa 2-3 min., se adauga orezul scurs si turmericul si se amesteca bine.
Se adauga si restul ingredientelor, mai putin untul ramas, si se lasa la fiert pe foc minim,
pana scade tot lichidul.

4. Se opreste focul, se pune un prosop de bumbac deasupra, se lasa 10 min., dupa care se adauga si restul de unt, distribuindu-se in mod egal peste orez.

Se mai lasa si 10 min. acoperit si se serveste cu presarat cu coriandru sau patrunjel tocat, langa felii de rosii si de ceapa etc...

2 comentarii:

sarah spunea...

si noi consuman destul de des rechin.buna papita.pupicei

m.t. spunea...

Da, e tare bun;;)..Pupicei!