3/14/2010

Orez cu prune uscate


O reteta pe care o facem foarte des in post si care tine loc de o masa, chiar daca suna mai mult a desert..
Imi place sa beau o cafea langa si am acoperit micul-dejun..

Ingrediente (vreo 4 portii):

1 cana de orez (1 cana de 250 ml)
4 cani de apa
sare
200g prune uscate, hidratate 1h in apa
100 g nuca, hidratate 1h in apa
50 g stafide, hidratate 1h in apa
1 baton de scortisoara
1~2 lg. ulei
2-3 lg. miere
coaja de portocale sau de lamaie
esenta de vanilie

1. Se spala orezul si se lasa la scurs.

2. Se pune apa la fiert cu sare, se pune batonul de scortisoara si coaja de portocale sau/ si lamaie, se adauga orezul si uleiul si se lasa la fiert, pana scade jumatate din apa.

3. Se adauga prunele, stafidele si nuca, esenta de vanilie si mierea si se lasa sa scada pana se obtine consistenta dorita.
*Mie imi place cu mai mult sos si sa aiba un aspect gelatinos.


7 comentarii:

sarah spunea...

foarte faina reteta.in Pakistan e varianta cu lapte ii zice kheer si e super bunuta.pupici

m.t. spunea...

Aaa..si mai yamm, ma gandesc..Daca o faci, abia astept s-o postezi sa ma mai inspir in ce privesc condim..Presupun cardamom pudra si ce-o mai fi..
Pupicei!!!

Gospodina de Criza spunea...

Si eu fac reteta asta,imi plac mult prunele uscate!

m.t. spunea...

Daa, si mie imi plac f. mult;;)...Ma bucur sa aud ca mai papa si altii orez cu prune uscate..

julia spunea...

vai...de cind nu am mai mincat orez cu prune...cred ca de mai bine de 11 ani.Imi aduce aminte de bunica....voi incerca reteta ta cit mai curind(pina nu se termina postul).Pupici *-*!

m.t. spunea...

Julia, esti invitata mea s-o incerci!;;) Pupic dulcic!!!

m.t. spunea...

Aaa..si mai yamm, ma gandesc..Daca o faci, abia astept s-o postezi sa ma mai inspir in ce privesc condim..Presupun cardamom pudra si ce-o mai fi..
Pupicei!!!