Au fost delicioase si de post! Combinatia perfecta pentru perioada asta!
Ingrediente (pentru 16 buc):
o foaie din aluat de foietaj (400g, jumatate din pachetul bella)
100 g ciuperci champignon
2 rosii taiate cubulete
1 lg. de bulion
1 ceapa mica taiata f marunt
sare, piper, nucsoara, busuioc
1. Se presara cu faina masa de lucru si facaletul.
2. Se intinde putin foaia din aluat de foietaj, rulandu-se facaletul pe suprafata acesteia.
3. Se toaca foarte marunt ciupercile, ceapa si rosiile. Se calesc pe foc 10 min. pana nu mai ramane lichid deloc.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si busuioc.
4. Se unge foaia din aluat de foietaj cu bulion, compozitia de ciuperci se distribuie in strat uniform, lasandu-se marginile libere (aprox. 2 cm).
5. Se ruleaza cu grija.
6. Se vor taia felii groase de 2 cm, cu un cutit f. bine ascutit.
7. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt, se aseaza feliile cu grija, lasandu-se un spatiu de cel putin 3 cm intre ele.
8. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 40 min.
*Dupa 15-20 de min. fiecare felie se intoarce pe partea cealalta, ca sa fie plate si coapte uniform.
Sursa*
Ideea acestor aperitive am ochit-o pe site-ul Laurei Sava, careia vreau sa-i multumesc frumos ptr idee...
12 comentarii:
Ciuuuuupercii... vrei sa ma omori de pofta?
Arata minunat.. Felicitari!!
Nu muriiiiiiiiiiii:D!!!!!
Sunt tare simplu de facut aceste mini-pizza, asa ca nu e departe momentul in care le vei degusta, daca chiar iti plac;;)...
Pupic!
scumpel sunt super!!!intrebare mea este insa ce fel de foi de placinta ai folosit (nu la nume ma refer ci la consistenta,cumva aluat de foietaj sau foi de placinta cu drojdie?).
pupicei
Scumpica, ms de intrebare..uite ca am modificat putin ca sa intelegi mai bine...
Oricum...cele de placinta is mai multe 12-16 buc., iar aluatul de foietaj e compus din 1 foaie , max 2..depinde cum e pachetul gandit..
Pupicuti!!!
Mhmmm.. tasty!
They look so delicious!
Greetings from Vienna :-)
Purée de haricots blancs accompagnée de sauce à l'oignon.
Voilà une recette qui semble délicieuse.
Dimitrana, thank you for ur visit and nice words!
I`ll come again to visit you on ur wonderful blog!!!
S&G, merci beaucoup pour votre visite!
Je vous invite a l`essayer!;;)
Te pup Miha pentru delicioasa incercare :P
Arata mai mult decat ademenitor :)
Te pup Miha pentru delicioasa incercare :P
Arata mai mult decat ademenitor :)
Purée de haricots blancs accompagnée de sauce à l'oignon.
Voilà une recette qui semble délicieuse.
Mhmmm.. tasty!
They look so delicious!
Greetings from Vienna :-)
Trimiteți un comentariu