Si cum tot era post vineri, nu mi-a venit alta idee decat aceste paste de orez cu sos de ciupercute champignon ca tot ne plac asa de mult;;)...
Ingrediente:
(4 portii)
1 pachet de 300g de taitei de orez, fierti in 2l de apa cu 1/2 l-ta sare si cu 2 lg. de ulei.
Se pun cand apa clocoteste si se fierb 5 min.
1 ceapa taiata julienne
3 catei usturoi taiati feliute
1 morcov ras pe razatoarea mica
1 ardei capia taiat rondele subtiri
8-10 ciuperci champignon
200 ml suc de rosii
2-3 lg. pasta de rosii cu ardei
2-3 lg ulei
1/2 l-ta sare, un praf de piper, cativa fulgi de chili uscat,nucsoara, busuioc, oregano, frunza de dafin
1-2 polonice de supa de legume sau apa
50 ml vin alb
patrunjel
Mdp sos:
1. Se pune uleiul in tigaia incinsa, se pun fulgii de chili si foaia de dafin, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 min.
2. Se adauga morcovii, se calesc 3 min.
3. Se adauga ardeiul capia, ciupercile si supa de legume sau apa. Se pune capacul si se lasa alte 10 min.
4. Se adauga sucul de rosii, vinul si condimentele si se mai lasa inca 5 min.
5. Se serveste fierbinte pe patul de taitei de orez (fierti in paralel cu sosul) si presarat cu patrunjel tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu