3/30/2010

Palmieri cu scortisoara si cu nuca (de post)



400 g aluat de foietaj (jumatate din
pachetul de aluat de la bella)

100g zahar
1 l-ta scortisoara
putina faina
doua maini de nuca macinata (pe care le-am pus pe partea ce va fi pliata)

Ca sa nu va ametiti cu explicatiile mele, urmariti clipul video "cum se fac palmierii", aici!

Si totusi, ca sa fie la catastif, in caz ca dispare clipul video vreodata...

1. Se presara faina pe masa de lucru si pe facalet.

2. Se aseaza foaia din aluat de foietaj pe masa de lucru si se intinde cu facaletul pana se mai subtiaza.

3. Se amesteca zaharul cu scortisoara.

4. Se presara o parte din acest amestec pe foaia din aluat de foietaj si se trece cu facaletul peste foaie pentru a fixa zaharul presarat.

5. Se intoarce aluatul de foietaj pe partea cealalta si se presara si pe aceasta o parte din zahar si scortisoara. Se va rula cu facaletul si pe aceasta parte a foii de aluat.

6. Acum se vor pune cele 2 maini de nuca si se ruleaza iar cu facaletul peste.

7. Ambele margini de aprox. 2-2,5 cm ale lungimii dreptunghiului se pliaza spre interior.
Se ruleaza iar cu facaletul pentru a definitiva pliurile.

8. Se vor plia inca o data ambele margini inspre interior pana ajung sa fie una langa alta.
Se ruleaza iar cu facaletul.

9. Se mai presara si ultima parte din zahar si scortisoara si se pliaza una peste alta, rezultand un singur sul.
Se va taia cu un cutit ascutit feliute de 1-2 cm latime, cat sa iasa 20 de buc. (mie mi-au iesit 18 buc.)

10. Se dau la frigider pentru 15 min.

11. Se pune hartie de copt pe o tava intinsa.
Se aseaza aceste feliute pe tava pregatita astfel in forma de V, lasandu-se spatiu de cel putin 3 cm intre ele deoarece vor creste in cuptor.

12. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 20 min.
Deoarece cuptorul meu nu da o culoare aurie la temp. asta, in ultimele 5 min., eu am crescut temp. la 300 grade C.

*Se vor scoate cand au devenit aurii.



Sursa*
Daca azi tot "pusesem gand rau" la intregul aluat de foietaj, am zis sa mai "fur" o idee de pe blogul Laurei Sava, pe care sunt sigura ca-l stie si-l viziteaza toata lumea;;)...Asta a fost rezultatul;;)!

7 comentarii:

sarah spunea...

foate buni acesti palmieri.sincer n-am facut niciodata deoarece in Pakistan se gasesc la orice magazin (lenea e mare mai degraba cumpar ca-i mai comod) dar ma tenteaza sa experimentez acasa.pupicei

MihaeRa spunea...

Da, scumpica..is buni...
Pai nah..daca renteaza, fa acasa, daca nu, ce rost are;;)?!
Pupici!

Micul spunea...

Foarte faini.Sotul meu ii adora cu scortisoara.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.

Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.

Paste fericit!

MihaeRa spunea...

Asemenea iti doresc si tie si familiei!!!!
Nu am cuvinte mai frumoase...
Un Paste Fericit si voua!!!

Laura spunea...

Superbi palmierii tai, felicitari maxime :)
Ar trebui sa ii refac si eu pe sifonatii mei, hi, hi...
Te pup!!!

Micul spunea...

Foarte faini.Sotul meu ii adora cu scortisoara.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.

Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.

Paste fericit!

sarah spunea...

foate buni acesti palmieri.sincer n-am facut niciodata deoarece in Pakistan se gasesc la orice magazin (lenea e mare mai degraba cumpar ca-i mai comod) dar ma tenteaza sa experimentez acasa.pupicei