2/25/2009

Racitura de pui

*Asta este o reteta rapida pentru cei care nu au timp sau nu au la indemana tacamuri de pui cum ar fi gat, gheare si tot ce ar face ca racitura sa se gelatinizeze...

Ingrediente (4 portii):
2 piepturi de pui
o ceapa
2 morcovi
2 radacini de patrunjel (eu nu am avut)
2 cartofi
cateva ciuperci proaspete shiitake (optional)
sare, fulgi de chilli, piper boabe
gelatina (un plic la fiecare portie de 300 ml) (eu am folosit gelatina din oase de vita ca noi nu mancam porc, insa fiecare dupa cum doreste) (va fi nevoie de 4-5 pliculete)
usturoi (dupa gust)
patrunjel pentru decor
2 oua fierte
2 l apa
Ceapa se curata si se cresteaza in 4, morcovul se curata de coaja si se taie in 2 (pentru a putea face apoi modele cu formele), patrunjelul se curata si se taie in 4 pe lungime, puiul se spala bine si se pun toate la fiert impreuna cu sarea,piperul boabe, fulgii de chilli uscat rosu si cu feliile de usturoi. Dupa 2o de minute, se pun si cartofii si ciupercile la fiert si cand sunt toate fierte, se strecoara, se ia pielea de pe carne si eventualele oscioare, legumele si ouale se decupeaza dupa imaginatie si se aseaza in castroane frumos. Separat, supa se strecoara inca o data cu o sita marunta sau cu un tifon. Gelatina se dizolva in o cana de supa fierbinte si se amesteca bine-bine in restul de supa. Se va turna in castroane usurel pentru ca legumele sa ramana pe fundul castroanelor. Se lasa afara pana se racesc complet, dupa care se vor introduce la frigider pana a doua zi.
*Inainte sa se rastoarne castroanele peste o farfurie, e bine sa fie tinute in apa fierbinte pentru a se desprinde usor. Daca nici asa nu merge, se poate introduce putina apa fierbinte pe marginea raciturii si se va inclina in asa fel incat sa se desprinda "incapatanata" de racitura. Va asigur ca se va desprinde, in cele din urma.

0 comentarii: