Ingrediente pentru 2 portii:
130-150 g carne de vita (felii subtiri)
2 linguri de bulion
50 ml ulei
400 ml apa
o frunza de dafin
sare, piper, fulgi de chilli, scortisoara, (un sfert de lngurita de garam masala, un varf de cumin powder - optional)
un catel de usturoi (optional)
o bucatica ghimbir ras
Carnea taiata felii o bati cu ciocanelul de snitele (daca e gyuu usugiri, nu mai e nevoie), o sarezi, pui piper, pui si un catel de usturoi ras si o bucata de radacina de ghimbir (shouga) rasa. O lasi la frigider o ora-doua, cat timp ai la dispozitie. Apoi pui cam 50 ml ulei, si asezi carnea in picioare, rezemata de marginile cratitei si pui apa amestecata cu 2 linguri de pasta de tomate cat sa acopere carnea cam cu 2 degete si se da la cuptor sau se face la foc foarte mic ca altfel se poate intari carnea. Se mai adauga sare, piper, frunze de dafin si fulgi de chilli. Daca e un pic cam apos sosul, spre final, se poate pune putin cartof ras si lasat inca 5 minute.
Se serveste cu mamaliguta, pireu si salata de sfecla rosie cu hrean.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu