2/13/2009

Teriyaki


Ingrediente (2 portii):
200-300g piept de pui (dezosat)
1 castravete taiat fasii (cu instrumentul cu care se indeparteaza coaja cartofului sau a legumelor, in general)
1 ardei ardei gras taiat fasii subtiri, de-a lungul
1 rosie taiata cubulete
susan prajit
Sos ptr marinat:
2 treimi cescuta (daca e slab) sau 3 linguri de sos de soia (daca e concentrat)
2 lingurite zahar brun
jumatate cescuta de mirin
1 lingura de sake
1 catel mare de usturoi taiat feliute
1 lingura de ghimbir proaspat ras
2 linguri ulei
Se amesteca ingred. ptr sos intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de vodka+apa, in parti egale). Se tine puiul la marinat pentru o ora-doua, cat timp aveti la dispozitie. Apoi se prajeste puiul in sosul de la marinata si cand este aproape gata, se adauga legumele pentru sotare. Se serveste pe un pat de orez fiert, presarat cu susan prajit.

0 comentarii: