O reteta delicioasa, foarte indragita de iubi, care o papa pe nerasuflate..
6~8 vinete micute (aprox. 100g fiecare)
2 ardei grasi, eu am fol. unul rosu si unul galben, pentru culoare
1 lg. de pasta de miso, rosie daca e posibil (eu am folosit pasta de miso de konbu si katsuobushi)
1 lg. de mirin (sau o lg. de sake+1 lg. zahar)
1 lg. sake
1 lg. sos de soia
2 lg. ulei de susan (eu am fol. ulei de susan negru)
un praf de sare
shichimi tougarashi pepper (e un amestec de 7 condim., insa se poate inlocui si cu fulgi de chili uscat)
susan alb, optional
1. Se taie cotorul la vinete, apoi se taie pe lungime in 2 jumatati, iar apoi fiecare jumatate se taie in in felii groase de 5mm. Se pun pentru cateva minute in apa cu sare (1 l-ta la 3 cesti) si apoi se sterg, tapand usor cu servetelul de bucatarie.
2.Se taie cotorul de la ardeii grasi, se scot semintele, se clatesc si se taie, pe lungime, in felii de 5 mm late.
3.Se combina intr-un bol pasta de miso, mirinul, sake-ul, sarea si sosul de soia si se dau deoparte.
4.Se pune uleiul de susan in wok-ul incins, se calesc vinetele si ardeii grasi pe flacara mare pana devin vinetele moi si apoi se toarna compoz. de la pct. 3, lasandu-se inca un minut pe foc, amestecandu-se continuu pentru a se incorpora gusturile.
5. Se serveste imediat, pe un pat de orez simplu japonez fiert (fara sare), presarandu-se deasupra shichimi si susan alb, langa o supa misoshiru (noua ne place tare mult misoshiru cu tofu si ciupercute shimeji sau shiitake).
3 comentarii:
trebuie sa fie delicoasa.ma tenteaza rau.trimite si la mine putin macar de pofta.astept......pupici
Scumpa, cu cel mai rapid curier trimit s-o papi fierbinte! Sa vezi ce yamm e..hihi...Pupici!
trebuie sa fie delicoasa.ma tenteaza rau.trimite si la mine putin macar de pofta.astept......pupici
Trimiteți un comentariu