3/20/2009

Negresa cu glazura de mandarine



Ingrediente:

1 borcan de gem de portocale (250 g)

1/3 borcan zahar

1/2 borcan apa

1/2 borcan ulei

2 borcane faina

1 lingurita de bicarbonat de sodiu (eu am pus o lingurita praf de copt)

1/2 borcan nuci sfaramate (+cateva miezuri de nuca intregi pentru decor)
2 linguri de cacao
coaja de lamaie sau de portocale
esenta de lamaie sau de portocale
vanilie


Pentru glazura:

sucul de la o mandarina

50 g zahar pudra vanilat

2 linguri de margarina


Se amesteca bine toate ingredientele si se pun intr-o tava (eu am folosit tava pentru chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau se foloseste hartie pentru copt unsa cu putin ulei si se baga la cuptor pentru 1 h la 140-150oC.
Se combina ingredientele pentru glazura si se fierbe timp de cateva minute, dupa care se insiropeaza negresa la suprafata.


* Se va taia repede pentru a nu se intari glazura si a deveni dificila taierea negresei.

*Daca se doreste mai mult sirop pentru a se taia negresa cubulete si insiropa bine, se pot dubla sau tripla cantitatile glazurii.


0 comentarii: