Ingrediente:
1 borcan de gem de portocale (250 g)
1/3 borcan zahar
1/2 borcan apa
1/2 borcan ulei
2 borcane faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu (eu am pus o lingurita praf de copt)
1/2 borcan nuci sfaramate (+cateva miezuri de nuca intregi pentru decor)
2 linguri de cacao
coaja de lamaie sau de portocale
esenta de lamaie sau de portocale
vanilie
Pentru glazura:
sucul de la o mandarina
50 g zahar pudra vanilat
2 linguri de margarina
Se amesteca bine toate ingredientele si se pun intr-o tava (eu am folosit tava pentru chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau se foloseste hartie pentru copt unsa cu putin ulei si se baga la cuptor pentru 1 h la 140-150oC.
Se combina ingredientele pentru glazura si se fierbe timp de cateva minute, dupa care se insiropeaza negresa la suprafata.
* Se va taia repede pentru a nu se intari glazura si a deveni dificila taierea negresei.
*Daca se doreste mai mult sirop pentru a se taia negresa cubulete si insiropa bine, se pot dubla sau tripla cantitatile glazurii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu