Ingrediente (3-4 portii):
500 g ciuperci proaspete
4 cepe potrivite
4-5 catei de usturoi
2-3 rosii
500 ml apa
2-3 linguri ulei
sare, piper, turmeric, garam masala, nucsoara
2 frunze de dafin
o mana de patrunjel verde (tocat marunt)
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, pentru 3 minute, apoi se adauga 2 polonice de apa fierbinte, frunzele de dafin si condimentele, lasandu-se sa mai fiarba 10 minute, cu capacul pus. Apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri si restul de apa, lasandu-se sa fiarba pana scade aproape toata apa din tigaie. Apoi se pun si rosiile taiate marunt, se potriveste de sare si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute.
Se opreste focul, se adauga usturoiul pisat si se serveste presarata cu patrunjel verde tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu