Ingrediente (2 portii):
un piept de pui (neaparat in forma de inimioara :))
4 cartofi potriviti
2-3 catei de usturoi
o bucata de 2 cm de ghimbir
sare, piper, turmeric, garam masala
50 ml vin alb
3 linguri de ulei de masline
patrunjel tocat
Se condimenteaza puiul din belsug cu sare, piper, turmeric si garam masala, apoi se adauga vinul alb peste pui si se lasa la marinat timp de jumate de ora.
Usturoiul si ghimbirul se curata si se taie feliute subtiri, apoi se aseaza peste pui.
Cartofii se curata si se taie cubulete mai maricele.
Se pune cam 700-800 ml apa intr-o tigaie mare, se pune sare, se adauga puiul, uleiul si se pune capacul.
Dupa vreo 15 minute, se adauga si cartofii, fierbandu-se totul la foc mediu pentru a nu se zdrobi cartofii.
Se fierbe pana sunt gata cartofii si puiul (inca aprox. 30 de minute), avand grija sa ramana si o cantitate de sos pentru a nu se simti pieptul uscat.
Se serveste presarat cu patrunjel tocat si cu salata de cruditati.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu