3/17/2009

Sarlota cu portocale


Ingrediente:

1,2 l lapte

3-4 linguri de zahar

2 pliculete de zahar vanilat

8 linguri de faina de grau integrala ecologica

50 g unt

2 pliculete de gelatina

4 oua (eu am fol 2)

coaja de la o portocala

esenta de portocale (optional)

2 portocale jumatate

frisca pentru decor

7-8 piscoturi injumatatite

Se pune laptele, se adauga zaharul si zaharul vanilat si coaja de portocale, lasandu-se sa fiarba bine.
Apoi se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana se ingroasa putin, apoi se pune si untul.
Gelatina se dizolva in cateva linguri de lapte rece si se adauga la sarlota, lasandu-se inca un minut pe foc.
Se inlatura de pe foc si se adauga galbenurile, amestecandu-se usor cu telul, apoi si albusurile batute spuma.

Se pregateste o forma de budinca sau o forma cu fundul detasabil (de 18-21 cm diametru), se aseaza feliile de portocala, pe margini se pun jumatatile de piscoturi (insa cu partea rotunda in jos) si se toarna incet sarlota.
Apoi se insiropeaza piscoturile, de sus, cu putin suc de portocale.

Dupa ce s-a dat la rece cateva ore (cel mai bine, de seara pana dimineata), se scoate din forma (portocalele sa fie in partea de sus) si se orneaza cu frisca.

3 comentarii:

adriana spunea...

pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea...imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca...
http://adriana-dardindar.blogspot.com/

Miha spunea...

Multumesc pentru invitatie! Succes cu concursul!

adriana spunea...

te invit sa participi, daca ti se pare interesanta cartea...lasi un comentariu la postarea din 11 martie