Ingrediente (pentru 4 portii):
1 litru lapte
6-7 linguri faina integrala de grau ecologica
8 cubulete de zahar brun sau 3-4 linguri zahar
2 plicuri de zahar vanilat
50 g unt sau margarina
3 linguri cacao
vreo 20 de visine din visinata
Cacaua, faina, zaharul vanilat si zaharul se combina, se pun in oala, se toarna laptele rece incet, se amesteca usor pana se dizolva faina si celelalte ingrediente uscate, se pune pe foc mijlociu si se lasa la fiert pana se ingroasa.
Se stinge focul si se pune untul, amestecandu-se usor pana se incorporeaza in sarlota.
Se vor pune cate 5 visine in fiecare vas de ceramica, se va turna sarlota si se va lasa sa se raceasca, iar apoi se da la frigider.
Se va lasa la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte si se va servi ornata cu frisca si ciocolata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu