3/01/2009

Budinca de gris


*reteta indiana

Ingrediente:

100g gris

4 linguri de unt

1 l lapte sau apa (eu am folosit vreo 800 ml lapte)

5-6 linguri de zahar

5 boabe de cardamom verde macinat

cateva firisoare/ suvite de sofran (eu nu am avut)

3-4 linguri de stafide

25 g de alune caju inmuiate in putin lapte pentru 30 min.

Se topesc 3 linguri de unt intr-o cratita sau tigaie mai adanca, se adauga grisul si se amesteca, lasandu-se pe foc pana devine mai auriu, apoi se adauga lichidul si se lasa 2 minute, amestecandu-se continuu.
Apoi se adauga zaharul (dupa gustul fiecaruia, desi in reteta era ceva de genu` 275 g zahar, dar mi s-a parut mult prea mult pt mine) si condimentele si se lasa pana se face grisul.

Separat, se topeste o lingura de unt in alta tigaie si se prajesc stafidele si alunele caju, dupa care se incorporeaza o parte in gris, iar cealalta parte se presara deasupra budincii si se poate servi calduta sau rece.

3 comentarii:

Mamichan spunea...

Oishiisooooo!!!O sa incerc si eu sa fac ,sigur la emilika ii va place mult;)Pop si o sa mai trec sa vad ce bunatati faci ...pop

MihaeRa spunea...

Sa stii ca e f. buna! Incearc-o!
O varianta mai simpla ar fi sa fierbi laptele, sa pui grisul in ploaie, sa adaugi zaharul (brun) si scortisoara si apoi sa amesteci budinca cu stafide si nuci sau stafide si alune caju calite putin in unt. E la fel de buna;)!
Pupici Emilikai si multumesc pentru vizita!

Mamichan spunea...

Oishiisooooo!!!O sa incerc si eu sa fac ,sigur la emilika ii va place mult;)Pop si o sa mai trec sa vad ce bunatati faci ...pop