3/25/2009

Cod la cuptor



Ingrediente (pentru 3-4 persoane):




600 g cod

400 g ciuperci proaspete

2 fire de praz

2 linguri pasta de tomate (sau 3 rosii)

o lingura de sos pesto

3 catei de usturoi pisati



100 g masline (eu nu am avut)

o lamaie



piper alb

2-3 linguri sos de soia

un pahar de vin alb

Se pipereaza codul, se pune in tava si se pune intinde sosul pesto pe el. Ciupercile se spala, se taie felii si se pun peste cod.
Prazul se curata, se taie in rondele de 1-2 cm si se pune peste ciuperci.



Se pune folia de aluminiu si se dau la cuptor timp de 20 de minute la temperatura de 280 grade C. Apoi se scot din cuptor si se adauga sosul format din vin, pasta de tomate, usturoiul pisat si sosul de soia.



Se mai lasa inca 20-25 de minute, dupa care se va lua folia de aluminiu si se va mai lasa inca 20 de minute, pana scade sosul.
*Daca se va dori adaugarea maslinelor (in prealabil, desarate), acum este momentul sa se adauge.



Se serveste cu patrunjel tocat si decorat cu felii de lamaie.



2 comentarii:

july spunea...

Miha , mama ce bine arata pestisorul tau , felicitari multe , mult,,,,,e , ce sa m-ai inghit in sec , aceasta reteta o fac si eu m -ai mereu , pupici multe de la mine .

MihaeRa spunea...

July, e adevarat ca a fost super yamm...E prima oara cand l-am facut asa, insa o sa mai repet reteta;)..Pupici dulci si de la mine!