3/17/2009

Mancare de fasole galbena pastai


Ingrediente:

2 cepe potrivite taiate marunt
4 catei de usturoi taiati felii (+1-2 catei dati prin razatoare pentru final)
1 morcov mare dat prin razatoare
1 jumatate de patrunjel radacina
cateva linguri de ulei
700-800 ml apa
2 borcane de fasole galbena pastai (in total, 700-800 g de masa solida)
o lingura mare de bulion
1-2 rosii date prin razatoare sau o cana de suc de rosii facut in casa
2 frunze de dafin
cativa fulgi de chili rosu uscat
un varf de lingurita de garam masala
un varf de lingurita de turmeric
2 seminte de cardamom verde
2 seminte de cardamom negru
sare, piper
un praf de nucsoara
verdeata (marar + patrunjel)

Se pune uleiul in tigaie, se pune ceapa tocata marunt si usturoiul taiat felii la prajit, apoi se adauga morcovul, patrunjelul radacina, bulionul si frunzele de dafin. Se mai pune sarea, garam masala si turmericul, cardamomul verde si cel negru, apoi se pune apa fierbinte si se lasa la fiert cam 20-30 de minute pana sunt fierte toate legumele. Apoi se pun rosiile date prin razatoare si pastaile, nucsoara, sare si piper- daca mai e nevoie- si se mai lasa pe foc 3-5 minute.
Se servesc cu verdeata si putin usturoi ras, dupa gust.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu am pus fasole galbena de la borcan si a fiert foarte greu, legume s-au fiert prea mult. Poate din cauza ca nu trebuia pus bulionul mai inainte de fasole?

MihaeRa spunea...

Fasolea mea a fost chiar fiarta..Nu a trebuit decat sa dea in cateva clocote pentru a lua din gustul sosului...
Daca viitoare pune fasolea odata cu ceapa, daca e asa de tare si pune bulionul mai tarziu, dupa ce s-au fiert ambele, sau nu mai lua borcanele de fasole de la aceeasi firma...:P

m.t. spunea...

Fasolea mea a fost chiar fiarta..Nu a trebuit decat sa dea in cateva clocote pentru a lua din gustul sosului...
Daca viitoare pune fasolea odata cu ceapa, daca e asa de tare si pune bulionul mai tarziu, dupa ce s-au fiert ambele, sau nu mai lua borcanele de fasole de la aceeasi firma...:P