Ingrediente (pentru 4 portii):
Pentru aluat:
500 g faina (jumate alba si jumate faina integrala de grau ecologica)
drojdie proaspata cat o nuca
un praf de sare
apa calduta
2-3 linguri de ulei
Pentru umplutura:
2 linguri pasta de tomate
2 linguri pasta de tomate
sare, piper
o ceapa taiata rondele
jumatate de ardei gras rosu
jumatate de ardei gras galben (eu nu am pus)
o rosie taiata rondele
2 maini de porumb de la conserva
3 maini de ciuperci de la conserva
200 g cascaval de post
20 de masline negre
o lingura gris
Se combina faina cu sarea. Se toarna apa calduta peste drojdie, se amesteca si apoi se toarna peste faina impreuna cu uleiul si se framanta bine. Se lasa la crescut timp de 30 de minute.
Apoi se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul cu mana si se vor pune betigase de cascaval de post pe marginea aluatului.
Apoi se pune intr-o tava de pizza, in care s-a pus hartie de copt, unsa cu putin ulei, se intinde pe aluat pasta de tomate, amestecata cu putina sare si piper, se pune ceapa, betigasele de ardei gras, porumbul si ciupercile, cubuletele de cascaval,
maslinele, rosia taiata felii si o lingura de gris presarat pe rosii pentru a absorbi eventualul suc rezultat pe parcurs de la rosii si celelalte legume.
maslinele, rosia taiata felii si o lingura de gris presarat pe rosii pentru a absorbi eventualul suc rezultat pe parcurs de la rosii si celelalte legume.
La final, se razuieste putin cascaval de post.
Se baga la cuptor, la 150-160oC, timp de 1 h.
4 comentarii:
imi place ca ai pus gris ,,e o idee buna !!
Mersi, Ana! E ideea mamei mele;)...
looking delicious!
do visit my blog when u find time!
looking delicious!
do visit my blog when u find time!
Trimiteți un comentariu