3/29/2009

Salam de biscuiti cu banane (de post)



Ingrediente (pentru un salam de vreo 20 cm lungime si aprox. 8 diametru):

200 g biscuiti populari


5 cubulete de zahar brun (sau 1-2 linguri zahar)

50 g margarina (+bucatica mica necesara ungerii foliei de plastic)

esenta de rom

2 linguri cacao

o mana de nuci si o mana de migdale, ambele inmuiate in putin lapte din boabe de soia

o mana de stafide

o banana taiata cubulete peste care s-a turnat putin suc de lamaie


Se taie nuca si migdalele si se pun la inmuiat in putin lapte vegetal.

Se zdrobesc biscuitii si se pastreaza 2 maini pentru la final.

Se curata banana, se taie cubulete si se stropeste cu putin suc de lamaie pentru a nu se innegri.

Se pun pe foc restul de lapte vegetal, zaharul, margarina, esenta de rom si cacaua si se lasa sa fiarba putin.

Se va turna apoi peste jumatate din biscuiti, stafide si nuci, se framanta bine, apoi se adauga si restul de biscuiti, incorporandu-se bine. La final, se pune si banana, incorporandu-se f bine.

Se unge o bucata de folie de plastic cu putina margarina, se presara cele 2 maini de biscuiti zdrobiti bine si se pune compozitia, se strange folia bine, se prinde la capete si se da la frigider pentru cateva ore.
Inainte de a se taia, e bine sa se dea vreo 15 min. la congelator! Se va taia foarte frumos!

5 comentarii:

Ioana spunea...

Si eu tot zic ca fac salam de biscutiti dar nu mai imi amintesc bine reteta. :(
Cred ca o sa incerc retetutza ta ca prea bine arata!
Pupici

Geanina Codita spunea...

O reteta de post delicioasa. Mi-ai cam facut pofta cu reteta asta si cred ca ar cam trebui sa trec la treaba.O zi frumoasa!

MihaeRa spunea...

Ioana, sa stii ca e foarte bun acest salam pentru post! A fost tare delicios la cafeluta!
Poti sa-l faci cu incredere!

MihaeRa spunea...

Geanina, astept parerea ta de indata ce-l vei face;)! Sunt convinsa ca va va placea mult! O sa trec acum reteta la laptele vegetal din boabe de soia ca sa nu-l mai cumparati si p-ala!

Miha spunea...

Geanina, astept parerea ta de indata ce-l vei face;)! Sunt convinsa ca va va placea mult! O sa trec acum reteta la laptele vegetal din boabe de soia ca sa nu-l mai cumparati si p-ala!