3/11/2009

Somon cu sos de portocale si garnitura de legume



Ingrediente pentru 2 portii:

300g somon
1 caserola de sparanghel (baby asparagus)
1 caserola de porumb micut
3 cartofi
1 portocala
100 ml vin alb
2 linguri de unt(+ cat e nevoie pentru a unge vasul termorezistent care se va baga la cuptorul cu microunde)
sare, piper
o lingurita coaja de portocala (+ inca putin pentru ornarea de final)
jumate de lamaie, taiata felii
25-50 ml ulei
Se condimenteaza somonul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei, 2 min. pe fiecare parte, la foc potrivit.
Separat se prepara sosul de portocale. Se topesc cele 2 linguri de unt ptr. 20-40 de
sec. la cuptorul cu microunde, se amesteca cu sucul de portocala si cu vinul si se baga in blender.
Cand au trecut cele 4 min. de prajire a somonului in tigaie, se toarna sosul peste somon, lingurita de coaja de portocale si se
mai lasa inca 3-5 min. pe foc potrivit.
Separat, se curata si se taie cartofii, se taie in 2 sparanghelul si porumbul si se pun pentru 6 minute la cuptorul cu microunde, in cutia speciala pentru legume facute la aburi.
Dupa ce s-a prajit somonul, se unge un vas termorezistent cu unt, se pune somonul si sosul, 2-3 felii de lamaie, se adauga legumele deasupra si se baga 5 minute la cuptorul cu microunde. Se serveste ornat cu coaja de portocala si putin patrunjel tocat.

3 comentarii:

MihaeRa spunea...

It`s an honour to have you visiting my humble blog. Thank you and you are welcome again anytime!

~PakKaramu~ spunea...

Singamaraja reading your blog

Miha spunea...

It`s an honour to have you visiting my humble blog. Thank you and you are welcome again anytime!