Ingrediente pentru 2 portii:
300g somon
1 caserola de sparanghel (baby asparagus)
1 caserola de porumb micut
3 cartofi
1 portocala
100 ml vin alb
2 linguri de unt(+ cat e nevoie pentru a unge vasul termorezistent care se va baga la cuptorul cu microunde)
sare, piper
o lingurita coaja de portocala (+ inca putin pentru ornarea de final)
jumate de lamaie, taiata felii
25-50 ml ulei
Se condimenteaza somonul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei, 2 min. pe fiecare parte, la foc potrivit.
Separat se prepara sosul de portocale. Se topesc cele 2 linguri de unt ptr. 20-40 de
sec. la cuptorul cu microunde, se amesteca cu sucul de portocala si cu vinul si se baga in blender.
sec. la cuptorul cu microunde, se amesteca cu sucul de portocala si cu vinul si se baga in blender.
Cand au trecut cele 4 min. de prajire a somonului in tigaie, se toarna sosul peste somon, lingurita de coaja de portocale si se
mai lasa inca 3-5 min. pe foc potrivit.
mai lasa inca 3-5 min. pe foc potrivit.
Separat, se curata si se taie cartofii, se taie in 2 sparanghelul si porumbul si se pun pentru 6 minute la cuptorul cu microunde, in cutia speciala pentru legume facute la aburi.
Dupa ce s-a prajit somonul, se unge un vas termorezistent cu unt, se pune somonul si sosul, 2-3 felii de lamaie, se adauga legumele deasupra si se baga 5 minute la cuptorul cu microunde. Se serveste ornat cu coaja de portocala si putin patrunjel tocat.
3 comentarii:
It`s an honour to have you visiting my humble blog. Thank you and you are welcome again anytime!
Singamaraja reading your blog
It`s an honour to have you visiting my humble blog. Thank you and you are welcome again anytime!
Trimiteți un comentariu