Ingrediente (pentru o oala de 2,5 l de supa):
un piept de pui
1 morcov
jumate de pastarnac
o ceapa
gris
2 oua
patrunjel
sare, piper, fulgi de chilli
2 l apa
Se curata ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa se cresteaza in patru si se pune pe foc, in apa cu sare. Morcovul si pastarnacul se taie betigase si se pun si ei in apa. Se vor lasa la fiert cam 20 de min., dupa care se aduga pieptul de pui, taiat in bucati potrivite.
In acest timp, se face aluatul de galusti din 2 oua batute putin, sare, piper, patrunjel verde tocat si gris turnat in ploaie. Se obtine o compozitie grosuta, care se va lasa deoparte pentru 30 de minute.
Cand puiul este fiert (cam in 30 de min.), se scoate ceapa si se adauga galustile, pe rand, cu lingura inmuiata in apa rece si apoi se vor stropi cu putina apa rece.
Cand galustile sunt gata (cam in 15 min.), se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
1 comentarii:
Arata imbietor supita ta...
Trimiteți un comentariu