Ingrediente (pentru 4 portii):
500 g ficatei
500 g ciuperci proaspete
o ceapa
75 ml ulei
1 cub de vreo 10-15 g de unt
150 ml vin alb
150 ml apa
sare, piper, turmeric, garam masala, fulgi de chili rosu uscat
verdeata (marar si patrunjel)
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune in uleiul incins bine.
Se adauga fulgi de chili si se caleste bine. Apoi se adauga ciupercile taiate cubulete si se pune capacul peste, lasandu-se vreo 10 min.
Separat, bucata de unt se pune intr-o tigaie si se adauga ficateii spalati, curatati de sange si de grasime si taiati fasii potrivite, se condimenteaza cu cate un varf de cutit de sare, piper, turmeric si garam masala si se lasa la prajit pana dispare complet culoarea roz.
Apoi se pun peste ciuperci, se adauga vinul alb si apa si se lasa inca 15-20 de minute, pana sunt facuti ficateii si ciupercile.
Se presara verdeata tocata marunt si se serveste cu mamaliga sau cu salata de cruditati. Noi am servit-o cu telina (tulpina) si morcovi, taiati betigase, peste care am stors jumate de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu