4/17/2009

Legume sotate in stil japonez pe pat de orez (de post)


Ingrediente (pentru 3-4 portii):

1 ceapa mare taiata julienne

1 morcov mare taiat fideluta (cu ustensila de curatat coaja cartofilor)

1/2 pastarnac (partea fara fibra)

1/2 ardei gras rosu taiat felii subtiri

1 castravete mare taiat fideluta

1-2 rosii mari sau 3 mai mici

1/2 cescuta sos de soia

1/2 cescuta mirin

1/2 cescuta apa

1 lingurita zahar brun

50 ml ulei

o cana de 250 ml plina cu orez japonez fiert

susan alb (dupa plac)


Orezul se spala foarte bine in cateva ape (eu il spal in strecuratoare).

Se pune la fiert cu 300 ml apa si se acopera, lasandu-se pe foc minim pana scade apa, cand se va opri focul si se va mai lasa acoperit inca 10 min.
In acest timp, se incinge uleiul, se pune ceapa, morcovul, pastarnacul si se soteaza bine.

Dupa 5-7 min. se adauga ardeiul gras.

Dupa alte 5 min., se adauga sosul format din sos de soia, mirin, apa si zaharul brun si castravetele si rosiile si se mai lasa inca 5-10 min., pana sunt patrunse
legumele pe jumatate.

Se servesc pe un pat de orez fiert simplu si cu susan presarat deasupra.



0 comentarii: