4/17/2009

Orez basmati cu ciuperci (de post)


Ingrediente:
2 canite de orez basmati fierte in 3 canite de apa cu sare
1 ceapa
2 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
1 lingurita de chimen
1/4 lingurite nucsoara
2 bastonase de scortisoara
200 g ciuperci
3-4 linguri sos de soia

Orezul se spala bine in cateva ape (eu l-am spalat in strecuratoare) si se pune la fiert cu 3 canite cu apa (aceeasi canita cu care s-a masurat orezul basmati), acoperit.
Se lasa pana scade apa si apoi se opreste focul, lasandu-se acoperit inca cateva minute, pana sunt facute legumele.
In acest timp, se calesc condimentele in ulei, se adauga ceapa si usturoiul, ciupercile, sosul de soia si o cana de 250 ml de apa fierbinte, lasandu-se sa fiarba acoperite.
Cand sunt facute ceapa si ciupercile, se adauga orezul, se mai lasa 2-3 minute sa se patrunda gusturile si se opreste focul.
Se serveste simplu sau ca si garnitura.

0 comentarii: