Ingrediente:
400 g foi de placinta
Compozitie:
400 g branza de vaci varsata
2 oua
2 linguri smantana
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100-150 g nuca sfaramata/ taiata mai marunt
50 g stafide
un praf de sare
Pentru sos:
1 ou
50 g zahar
2 linguri smantana
2-3 polonice mari de lapte
1 plic zahar vanilat
unt pentru uns foile de placinte (din doua in doua, se unge cate o foaie de placinta)
Se amesteca bine toate ingredientele pentru compozitie si se imparte in 4 parti.
Numarul de foi se imparte in 4 pentru a se forma 4 rulouri. Fiecare foaie cu numar par va fi unsa cu unt.
Fiecare set din cele 4, se umple cu cate un sfert din compozitia de branza, se ruleaza strans si se pune in tava de 28 cm diametru, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, incepand de la centru si se aseaza in forma de melc, continuandu-se cu urmatorul rulou de foi, pana se aseaza toate cele 4 rulouri.
Dupa ce sunt asezate toate rulourile, sosul se toarna deasupra, in mod uniform, si se baga la cuptor, la 180 grade C pentru 50 de minute.
2 comentarii:
Wow ,cred ca este dementiala dupa cum suna reteta si cum arata.O sa incerc si eu zilele astea.
Intr-adevar, a fost tare bunaa! Incearca si sigur ii va placea si puisorului vostru! O zi deosebita!
Trimiteți un comentariu