4/30/2009

Friptura de ied (Paste 2009)


Ingrediente (pentru 4 persoane):

8 cotlete mici de ied

Pentru marinata:

o parte otet si 4 parti de apa

piper, cimbru, rozmarin, maghiran, boabe de mustar, frunze de dafin

catei de usturoi

ulei de nuca sau de masline

Se freaca carnea bine cu sare si piper, se face marinata din ingred. de mai sus si se pune carnea in ea, lasandu-se cel putin 24 de h.

Ca si garnitura la friptura, se pot pune in tava cateva rosii cherry si crengute de rozmarin sau felii de felii de morcovi, telina si cartofi taiati mai marisori printre bucatile de carne de ied, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si o cana de apa si se da la cuptor.

Pentru sosul de iaurt:

150 ml iaurt

1 fir usturoi verde

cateva fire de lamaita (eu nu am avut)

1 catel de usturoi ras

castravete taiat betisoare subtiri si mici

sare, piper

putina zeama de lime

Se combina ingredientele si se formeaza un sos foarte delicios.
Se serveste cu garnitura, mamaliga, felii de lamaie si sos de iaurt sau hrean cu otet.

3 comentarii:

julia spunea...

Miha ce bine arata friptura.Nu am mai mancat ied de ani buni.Mi-a ramas gandul la ea.Delicioasa!

Miha spunea...

Mersi, Julia! A fost si tare bunaa! Imi pare rau ca ti-am facut pofta si n-o poti satisface chiar imediat...

julia spunea...

Miha ce bine arata friptura.Nu am mai mancat ied de ani buni.Mi-a ramas gandul la ea.Delicioasa!