Ingrediente (pentru 4 persoane):
8 cotlete mici de ied
Pentru marinata:
o parte otet si 4 parti de apa
piper, cimbru, rozmarin, maghiran, boabe de mustar, frunze de dafin
catei de usturoi
ulei de nuca sau de masline
Se freaca carnea bine cu sare si piper, se face marinata din ingred. de mai sus si se pune carnea in ea, lasandu-se cel putin 24 de h.
Ca si garnitura la friptura, se pot pune in tava cateva rosii cherry si crengute de rozmarin sau felii de felii de morcovi, telina si cartofi taiati mai marisori printre bucatile de carne de ied, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si o cana de apa si se da la cuptor.
Pentru sosul de iaurt:
150 ml iaurt
1 fir usturoi verde
cateva fire de lamaita (eu nu am avut)
1 catel de usturoi ras
castravete taiat betisoare subtiri si mici
sare, piper
putina zeama de lime
Se combina ingredientele si se formeaza un sos foarte delicios.
Se serveste cu garnitura, mamaliga, felii de lamaie si sos de iaurt sau hrean cu otet.
3 comentarii:
Miha ce bine arata friptura.Nu am mai mancat ied de ani buni.Mi-a ramas gandul la ea.Delicioasa!
Mersi, Julia! A fost si tare bunaa! Imi pare rau ca ti-am facut pofta si n-o poti satisface chiar imediat...
Miha ce bine arata friptura.Nu am mai mancat ied de ani buni.Mi-a ramas gandul la ea.Delicioasa!
Trimiteți un comentariu