4/30/2009

Drob de miel (Paste 2009)




Ingrediente (pentru 12 buc.) :

maruntaiele de la un miel

250 g carne de miel

o ceapa

3 oua (+5 oua fierte=10 jumatati)

2 legaturi de ceapa verde

2 legaturi de usturoi verde

2 legaturi de marar proaspat

2 legaturi de patrunjel proaspat

sare, piper, piper boabe, 4-5 foi de dafin, fulgi de chili uscat, jumate de l-ta de garam masala si jumate de l-ta turmeric

prapur de miel (membrana)

Se fierb maruntaiele si carnea cu sare, piper boabe si foi de dafin.

Se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat carne.

Se taie verdeturile, se calesc in ulei si apoi se amesteca cu maruntaiele date prin masina de tocat carne si se adauga condimentele, amestecandu-se bine.

Li se da forma dorita, se invelesc cu prapurul si aseaza in tava, tapetata cu hartie de copt.


Noi le-am facut rotunde si micute si le-am dat la cuptor pentru aprox. 1h, la 180~200 grade C.

3 comentarii:

Geanina Codita spunea...

este o idee grozava sa faci drob rotund. Am salvat reteta. Multumesc si pe curand, buna mea prietena!

MihaeRa spunea...

Scumpa mea, sa stii ca a fost tare bun, iar ideea de a-l face rotund este a mamei mele...O imbratisare pentru tine!

Geanina Codita spunea...

este o idee grozava sa faci drob rotund. Am salvat reteta. Multumesc si pe curand, buna mea prietena!