4/30/2009

Risotto cu pui





Ingrediente (4 portii):


1 piept de pui


1 ceapa tocata marunt


2- catei de usturoi taiati felii


1,5 zucchini


150-200 g ciuperci proaspete


1-2 pahare vin alb


2-3 linguri ulei


50 g unt


1 l supa de pui sau apa


150-200 g orez special ptr. risotto


100 g parmezan


patrunjel


Orezul se spala bine.

Untul se pune intr-o tigaie la incins, se adauga orezul spalat, 2 polonice de supa si se acopera, amestecandu-se des pentru a nu se prinde.

Treptat se adauga toata supa de pui si chiar si un pahar de vin alb, daca se doreste, pana este gata orezul.


Pieptul de pui, se spala, se curata de piele si se taie pe din doua, iar apoi fasii subtirele.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Usturoiul se curata si se taie feliute.

Zuchini se spala bine si se taie cubulete mici.

Ciupercile se spala bine, se curata si se taie cubulete mici.

Separat, se incinge uleiul intr-o tigaie, se caleste puiul cateva minute, apoi se adauga ceapa si usturoiul feliute, zucchini si ciupercile, se adauga un pahar de vin alb si se lasa la fiert, acoperite. Cand sunt aproape gata, se pune orezul peste, se rade niste parmezan si se potriveste de gust cu sare si piper.


Se serveste cu dantela de parmezan (mie nu mi-a iesit chiar dantela, insa parmezanul prajit in tigaie, fara pic de grasime, este extrem de delicios) si patrunjel.



3 comentarii:

Momo spunea...

arata numai bun de papat!

MihaeRa spunea...

Saru`mana, Alison! Esti o draguta!!!

alison spunea...

arata numai bun de papat!