3/10/2009

Daigakuimo (cartofi dulci japonezi caramelizati)

Ingrediente:

1 satsumaimo(un cartof dulce mare)

o lingura de susan negru

ulei (cat e necesar)

2 linguri de apa

5 linguri de zahar

1 lingurita de sos de soia

Se taie cartoful dulce de-a lungul (cu tot cu coaja) in 4, apoi in bucati (bite size).
Se pun cateva minute in apa rece ca sa se duca amareala. Apoi se sterg de apa si se pun 4,5 min. la cuptorul cu microunde, in cutia speciala pentru legume.

Separat, intr-o tigaie, se prajeste susanul pentru 1-2 min. si se pune pe o farfurioara.
Apoi, in aceeasi tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga bucatile de cartof dulce, iar cand acestea prind o coaja mai tare, se scurg de ulei si se pun in siropul preparat concomitent cu cartofii.

Siropul se face din zahar, sos de soia si apa, care se pun la fiert intr-o olicica, iar cand se ingroasa, se vor pune bucatile de cartof dulce peste si se mai lasa 1-2 min. pe foc, agitandu-se bine.

Apoi, se presara susanul, se scot bucatile de cartof si se aseaza pe o farfurie, unsa in prealabil cu putin ulei.

0 comentarii: