3/20/2009

Lapte din fulgi de ovaz si fursecuri din pulpa rezultata



Lapte din fulgi de ovaz

Ingrediente pentru 1 l lapte:

2 cani de fulgi de ovaz fierti

2 linguri de miere

vanilie

un praf de sare

3 cani de apa

Intr-un vas mai inalt se amesteca toate ingredientele cu mixerul sau se pun in blender, la viteza mare, pana la omogenizare. Eu l-am strecurat pentru a fi mai aproape de consistenta laptelui, desi inca destul de grosut.

Este delicios!

Pentru a nu irosi pulpa fulgilor de ovaz rezultata dupa strecurarea laptelui, am decis sa fac niste fursecuri cu fulgi de ovaz (de post) dupa reteta lui CristinaK.

Mi-au iesit asa:


* Eu i-am lasat 40 de minute la 180oC. Poate a durat mai mult si din cauza faptului ca am folosit acei fulgi de ovaz ramasi de la lapte (fierti si inmuiati, care au adus mai mult lichid aluatului decat in mod normal).

0 comentarii: