3/08/2009

"Incursiune in Dubai..."

Taboulleh (salata de patrunjel cu rosii)


Ingrediente (2 portii):

2 legaturi de patrunjel
25g burgul (grau maruntit) inmuiat in apa peste noapte
sucul de la o jumate de lamaie
ulei de masline
sare
Se toaca patrunjelul foarte marunt, se taie rosia cubulete mici, se adauga burgulul, suc de lamaie, uleiul de masline si sarea si se amesteca bine.


Hummus


Ingrediente (2 portii):


o conserva de naut (greutatea neta a nautului deja fiert este de 240g)
1-2 linguri de tahini (pasta de susan)
ulei de masline
sucul de la jumatate de lamaie
sare, piper
1 catel de usturoi sau praf de usturoi
Toate se pun in robot si se maruntesc, pana devin o pasta. Se serveste cu ulei (pus in adancitura facuta in mijlocul pastei) si cateva boabe de naut ca decor.

Falafel (chiftelute de naut)





Ingrediente (16 bucati):



1 conserva de naut fiert (aprox. 240 g de naut fiert)

2-3 catei de usturoi

jumatate de ceapa

jumatate de legatura de ceapa verde

o legatura de patrunjel

un ou

faina cat cuprinde

putin ulei de masline

sare, piper, nucsoara

condimente ptr chiftele (eu nu am avut)

3 ardei iuti verzi

50 g susan

Toate (mai putin faina si oul) se baga in robot si se maruntesc bine, pana devine o pasta. Apoi se amesteca cu faina si oul si se pun cu lingura la prajit, in suficient ulei.


Pasta de avocado








*Falafel se mai poate servi cu o pasta de avocado delicioasa, care se prepara in modul urmator:

2 avocado

2 catei de usturoi

3 fire subtiri de ceapa verde tanara

2 linguri de smantana

sare, piper

Avocado se curata si se taie cuburi.

Se maruntesc toate cu robotul, insa nu se lasa f. mult timp ca avocado sa nu devina prea cremos.

0 comentarii: