3/10/2009

Tort cu crema de nuci si decorat cu mousse de ciocolata



Ingrediente (ptr un tort cu diametrul de 12-15 cm)

1 blat compus din doua felii (siffon cake) in forma de inimioara, cumparat


Crema de nuci:

75 g cioco neagra cu lapte

100 ml nama cream dulce

6 linguri de nuca data prin masina


1. Se pune nama cream pe foc si se topeste ciocolata in ea. Apoi se lasa la racit si dupa, se bate cu telul.

2. Se insiropeaza blatul cu 100 ml apa fierbinte+un plic de ciocolata calda+rom.

3. Se adauga nuca la crema de la nr. 1.

4. Se intinde crema pe ambele felii de blat si se lasa cateva minute sa intre putin crema in blat, dupa care se suprapun in asa fel incat sa ajunga crema peste crema ca volumul acesteia sa fie dublu.


Crema mousse:

1 ou

150-180 ml lapte

75-100 g cioco neagra

1 plic de gelatina

120 smantana pentru dulciuri sau frisca

2 linguri zahar

1 lingura amidon (eu am pus faina)


1. Se amesteca zaharul cu amidonul, se bate putin oul ca pentru omleta, se adauga la zahar si amidon si se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se adauga si laptele, si se pune pe baia de aburi, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa crema.

2. Ciocolata se topeste tot pe baie de aburi, gelatina se dizolva in apa rece (insa se foloseste imediat ca altfel se intareste rapid) si ambele se vor incorpora in crema de la punctul 1.

Se lasa sa se raceasca bine, dupa care compozitia astfel obtinuta, se va amesteca usor cu frisca.

Se orneaza cu crema mousse, frisca, nuci maruntite, cacao...


Si felia de tortulet..


3 comentarii:

Anonim spunea...

este foarte interesant tortul dar nu stiu ce inseamna ''nama cream dulce''???

MihaeRa spunea...

Nama cream dulce = smantana dulce...

m.t. spunea...

Nama cream dulce = smantana dulce...