2/04/2009

Gyudon


Ingrediente (2 portii):
150 g carne de vita (gyuu usugiri -bara) sau (feliute subtiri de rasol de vita alb)
o ceapa
1 ou (optional)
200 ml dashi
2 linguri de sake
1 lingura jumate de zahar
2 linguri de mirin (sake dulce de gatit)
3 linguri de sos de soia
shichimi (mix de chilli din 7 condimente)
2 sau 3 arpagic asatsuki
beni-shoga (ginger rosu murat)
2 castroane de orez japonez fiert
Se taie carnea de vita in bucati (bite size). Ceapa se curata, se taie pe jumatate, apoi pe lungime in 4-6 bucati. Arpagicul asatsuki se taie in diagonala.
Se pune supa si sake intr-o tigaie si se aduce la punctul de fierbere, se adauga ceapa si cand e sticloasa, se adauga si carnea de vita. Cand carnea incepe sa se albeasca, se adauga zaharul si mirinul. Se mai fierbe 2-3 minute si se ia spuma formata.
Se adauga si sosul de soia si se fierbe la foc mic pana se reduce lichidul la 2/3 (2 treimi).
Cand e aproape fiert se adauga oul batut si se pune capacul, iar dupa un minut se ia de pe foc.
Se orneaza cu arpagicul asatsuki, beni-shoga si shichimi.
Se mai pot adauga, itokonnyaku (denumirea in engleza este: devil`s tongue in "thread" form), ceapa verde taiata in diagonala, "cotton" tofu...

0 comentarii: