250g faina
100-125ml apa calduta
sare3 linguri ulei
2-3 linguri de unt topit
o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
Se formeaza aluatul, se framanta bine, se lasa la rece cateva ore ca sa se fragezeasca, se imparte in 4, se intind subtire si se pun in tigaie, fara pic de grasime.
Se fac la foc mic spre mediu, avand grija sa nu se arda sau sa se intareasca. Se tin sub o folie de wrap (cel putin 10 min.) si cu un prosop deasupra. Se pot unge cu putin unt sa fie si mai fragede.
Compozitia:
o legatura ceapa verde sau 1 ceapa potrivita
3 catei de usturoi
1 cartof dulce (taiat cubulete)
o conserva de fasole rosie
1 lingura chimen
o mana e coriandru proaspat sau o lingura de coriandru uscat
o lingurita de coriandru pudra
sare, piper, chilli
Se caleste ceapa, usturoiul si cartoful dulce, se adauga 100ml apa si zeama de la conserva de fasole si se lasa la calit, pana se inmoaie ceapa si cartoful. Se adauga chimenul, coriandrul, sarea, piperul si chilli si la final se adauga si fasolea.
Se vor umple lipiile cu aceasta compozitie.
* Lipiile pot fi inlocuite de clatite.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu