2/25/2009

Tort de branza (rare cheese cake)

Ingrediente:

60g biscuiti (eu folosesc biscuiti cu unt)

20g unt fara sare

200g cream cheese

5g gelatina pudra dizolvata in 25 ml apa rece sau in siropul fructelor folosite (se lasa 20 de minute)

40g zahar pudra (sau mai mult pentru persoanele carora le place mai dulce)

150g pepene galben (sau mango, capsuni, piersici...dupa preferinta)

o lingurita de suc de lamaie (optional, in functie de fructul folosit)

o lingura de キルシュワッサー (Kirschwasser- lichior de cirese amare)

200g frisca pentru ornat

Se farama biscuitii si se amesteca bine cu untul, se pun pe fundul unei forme de tort sau pe o farfurie, pe care s-a asezat hartie de copt ca sa se desprinda usor baza si se da la cuptor 10 min. la 170C (sau 1 min. la cuptorul cu microunde).

Fructele se fac piure, se pun la foc mic intr-o craticioara si cand a inceput sa clocoteasca, se stinge focul si se pune gelatina (dizolvata, cu putin timp inainte, in apa sau chiar siropul fructelor din conserva), se amesteca bine si se lasa la racit putin.

Branza se amesteca pana devine o crema omogena, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga fructele (cu gelatina), sucul de lamaie si キルシュワッサー, incorporandu-se bine, pe rand.

Se toarna in forma, peste biscuiti.
Se lasa la frigider pana se intareste (12-24 h) si se serveste ornata cu frisca si fructe.

*Pana acum am facut acest tort de 2 ori. Eu l-am taiat cam la 12h si era inca moale, insa daca inainte de taiere, este bagat 10-15 min. la congelator, se va taia bine.

0 comentarii: