2/19/2009

Supa crema de ciuperci


Ingrediente:
4 cartofi taiati cubulete
2 morcovi taiati rondele
telina tulpina si frunze
1 ceapa
ciuperci shiitake (2-3 caserole a cate 5-6 ciuperci fiecare)
2 galbenusuri
1 nama cream
sare ,fulgi de chilli, piper, nucsoara
1 lingura de faina
verdeata (patrunjel, ceapa verde)
crutoane
Se fierb cartofii cu morcovii si telina, sare si fulgi de chilli. Apoi se scurg, pastrandu-se zeama, si se dau prin blender cu o parte din zeama.
Separat, se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa, se adauga lingura de faina si inca putina zeama si se amesteca bine. Apoi se adauga pireul de legume, ciupercile, zeama pana se obtine consistenta dorita si se fierbe pana este ceapa gata.
La urma, se bat 2 galbenusuri cu nama cream, sare, piper si nucsoara si se adauga in supa, lasandu-se inca 2-3 min. pana la primul clocot. Se potriveste de gust si se opreste focul.
Se serveste, adaugandu-se verdeata si crutoanele.

0 comentarii: