2/11/2009

Makizushi




Makizushi cu somon afumat (3 rulouri)


Ingred.:

o cana (de 250 ml) de orez

300 ml apa

50 ml otet de orez sau otet special pentru sushi

1 lingura de zahar

o lingurita de sare

o tzipla de somon afumat

un castravete proaspat

3 foi de nori

susan prajit (optional)

sos de soia

gari (ghimbir murat)

wasabi

Se fierbe orezul in cei 300 ml apa in flul urmator. Mai intai se spala orezul intr-o sita, se lasa la scurs 10-20 de minute, se pune intr-o oala, se adauga si apa, se pune capacul si se da drumul la foc tare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se micsoreaza flacara pana la minim spre mediu si se lasa sa scada toata apa, dupa care se mareste flacara pentru inca 20-30 de secunde si se ia de pe foc. Se mai lasa acoperit 10 min.
Apoi se adauga otetul, zaharul si sarea si se afana cu furculita pana la racirea completa.

Apoi se pune foaia de nori pe makisu, covorasul special din bambus pentru makizushi, se aduga orezul, se presara susanul prajit, se pune somonul si castravetele curatat si taiat betigase. Se ruleaza cu ajutorul covorasului special de bambus si se sigileaza ruloul cu putina apa.
Se servesc cu sos de soia, ghimbir murat si wasabi.

Se mai pot face makizushi si cu ton, maioneza, ceapa verde si castravete sau cu creveti si avocado sau cu tsukemono (muraturi japoneze).


2 comentarii:

Anonim spunea...

yamy yamy. usor si repede de facut, foarte sanatos si hranitor.
Ramona

Anonymous spunea...

yamy yamy. usor si repede de facut, foarte sanatos si hranitor.
Ramona