2/19/2009

Tiramisu 1


*O felie de tiramisu, facut intr-o forma rotunda, din cantitatea dubla prezentata in aceasta reteta.

Ingrediente (6 portii):

36 piscoturi de sampanie

3 galbenusuri

75g zahar

250g mascarpone

400g frisca

250 ml expresso tare sau 3 linguri de ness dizolvate in 250 ml apa

2-3 linguri de Kahlua (lichior de cafea)

cacao

1. O craticioara se umple cam o treime cu apa si se aduce la punctul de fierbere.

Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si se pun deasupra aburilor, amestecand continuu cateva minute pana se topeste zaharul bine si se obtine o crema omogena.

Se inlatura de pe foc si se lasa putin la racit.

2. Separat se freaca putin mascarponele, pana devine moale, si se amesteca usor cu crema rezultata de la pct. 1 pana nu mai sunt cocoloase.

Apoi, cu ajutorul unui tel, se incorporeaza usor si frisca.

3. Se amesteca lichiorul cu cafeaua si apoi se introduc piscoturile, rand pe rand, lasandu-se 1 sec. la insiropat.
Mai intai, se aseaza piscoturi vertical, pe lateralul formei detasabile rotunde, apoi un rand de piscoturi orizontal, apoi un rand de crema si tot asa, pana se pun 3 randuri de piscoturi si 3 de crema, cel de sus fiind de crema.

4. Se da la frigider pentru cateva ore (eu l-am lasat 24 h), iar inainte de servire se pudreaza cu cacao, cu ajutorul unei site sau strecuratori marunte.



Am facut si tiramisu la cupa, din aceeasi reteta, insa injumatatita.
Au iesit 2 cupe.
Asadar, se aseaza orizontal cate 2 piscoturi in fiecare cupa, se pune crema pana la jumatatea cupei, apoi se aseaza orizontal inca cate 3 piscoturi in fiecare cupa, iar la final, stratul de crema.



Este absolut delicios!!! Nu veti da gres, daca veti alege sa-l faceti pentru un eveniment.. un party!

0 comentarii: