2/19/2009

Salam de biscuiti

*pentru un rulou de 12-15 cm lungime, diametru de 6-7 cm
Ingrediente:

1 pachet de biscuiti (in Japonia: Marie, rosu) (cca. 200g)

30 g nuca

5 cuburi de rahat

2-3 linguri de cacao

stafide

sirop (50-100 ml apa sau lapte+3-4 linguri zahar+3 linguri unt+esenta de rom)

30 g nuca de cocos

Se fierbe siropul, se topeste zaharul in lapte si se adauga untul si se ia de pe foc.
Se adauga apoi si esenta de rom.

Se zdrobesc biscuitii, se taie rahatul cubulete mici, se taie nuca.
Se pune siropul intr-un castron, se adauga jumate din biscuiti, rahatul si nuca, stafidele, cacao si apoi cealalta jumatate de biscuiti.
Se amesteca bine si se lasa un pic moale compozitia.

Se unge o folie de naylon cu unt, se presara nuca de cocos sau biscuiti maruntiti, se pune compozitia si apoi se strange la capete bine si se baga 15 minute la congelator, iar apoi se pune la frigider pana la servire.

0 comentarii: